El compromís de l'Ajuntament és encarregar l'avantprojecte
Integrar natura en plena ciutat, la proposta per a les Aules Verdes d'Alcoi
05/12/2017 - 14:22 Escrit per RUBÉN LLEDÓ
0 opinions 0 opinions   imprimir  enviar a un amic   disminuir la grandària de la lletra augmentar la grandària de la lletra  

Els jóvens arquitectes María Langarita i Víctor Navarro han sigut els guanyadors del Premi d'arquitectura EUROPAN Espanya per a l'edifici multimixte de les Aules Verdes. Aquest projecte guanyador "integra la natura en plena ciutat, tenint aspectes tan característics com la serra, la vall o el riu". Segons el regidor de Territori i Ciutat Inteligent, Manolo Gomicia, destaca que el compromís de l'Ajuntament és encarregar l'avantprojecte.

Segons el jurat, "el projecte convenç amb la seua proposta urbana i temàtica, genera espais d'escala ideal al seu entorn i crea una geografia urbana de vall molt ben articulada. La proposta pragmàtica i la barreja de tipologies són convincents i és fàcil imaginar que puguen ser implementades en Alcoi, ja que conserven un grau alt d'adaptabilitat als possibles canvis d'usos en el futur. La presentació, els textos curts i els dibuixos d'una clara estètica són d'un alt nivell".

Manolo Gomicia té clar que Al-Azraq ha de ser un "referent per a tots". El regidor continua dient que "més enllà de quin projecte definitivament ocupe aquest espai el que pretenem és que Alcoi siga referent en urbanisme, amb el projecte innovador d'Entença hem despertat l'interés de 39 empreses i ara amb les Aules Verdes, aconseguim que gent molt potent presente idees per reconfigurar la nostra ciutat, crec que estem al bon camí".

A banda del primer premi als arquitectes Langarita - Navarro, també hi ha hagut un segon premi i una menció especial en el projecte de les Aules Verdes. El segon projecte premiat recreava una estació de tren, recordant el passat ferroviari d'aquesta part d'Alcoi. I la menció espacial renunciava al concepte tradicional d'edifici, centrant-se en el buit urbà per a projectar la innovació des de la creativitat dels que l'ocupen.

  imprimir   mostrar en pdf mostrar en pdf   enviar a un amic enviar a un amic   1 vot  
favorits  facebook  twitter  del.icio.us  digg it!  meneame
Opinions (0)envia la teva opinió envia la teva opinió
LOCAL
ARAMULTIMÈDIA, dimarts 5 de desembre de 2017
El compromís de l'Ajuntament és encarregar l'avantprojecte
Integrar natura en plena ciutat, la proposta per a les Aules Verdes d'Alcoi
Rubén Lledó - 05/12/2017
Projecte de Langarita - Navarro per a les Aules Verdes / AM
Els jóvens arquitectes María Langarita i Víctor Navarro han sigut els guanyadors del Premi d'arquitectura EUROPAN Espanya per a l'edifici multimixte de les Aules Verdes. Aquest projecte guanyador "integra la natura en plena ciutat, tenint aspectes tan característics com la serra, la vall o el riu". Segons el regidor de Territori i Ciutat Inteligent, Manolo Gomicia, destaca que el compromís de l'Ajuntament és encarregar l'avantprojecte. Segons el jurat, "el projecte convenç amb la seua proposta urbana i temàtica, genera espais d'escala ideal al seu entorn i crea una geografia urbana de vall molt ben articulada. La proposta pragmàtica i la barreja de tipologies són convincents i és fàcil imaginar que puguen ser implementades en Alcoi, ja que conserven un grau alt d'adaptabilitat als possibles canvis d'usos en el futur. La presentació, els textos curts i els dibuixos d'una clara estètica són d'un alt nivell". Manolo Gomicia té clar que Al-Azraq ha de ser un "referent per a tots". El regidor continua dient que "més enllà de quin projecte definitivament ocupe aquest espai el que pretenem és que Alcoi siga referent en urbanisme, amb el projecte innovador d'Entença hem despertat l'interés de 39 empreses i ara amb les Aules Verdes, aconseguim que gent molt potent presente idees per reconfigurar la nostra ciutat, crec que estem al bon camí". A banda del primer premi als arquitectes Langarita - Navarro, també hi ha hagut un segon premi i una menció especial en el projecte de les Aules Verdes. El segon projecte premiat recreava una estació de tren, recordant el passat ferroviari d'aquesta part d'Alcoi. I la menció espacial renunciava al concepte tradicional d'edifici, centrant-se en el buit urbà per a projectar la innovació des de la creativitat dels que l'ocupen.
@ARAMULTIMÈDIA - Telèfon: 667671113
Correu electrònic: info@aramultimedia.com