El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

1.200 jóvens participen en la versió junior dels Pressupostos Participatius d'Alcoi

Festa de la bromera, celebrada al barri de Batoi.

La segona edició del projecte «Educació per a la Participació» ha finalitzat amb un balanç de sis activitats i més de 1.200 participants menors de 16 anys. L'Ajuntament d'Alcoi ha invertit 20.000 € en el projecte, que s'ha dut a terme durant la segona meitat de 2018.

Les sis activitats s'han organitzat pels diferents barris de la ciutat, sent escollides pels mateixos jóvens participants en el projecte. Es començava amb una festa a Bromera coincidint amb les festes dels barris de Zona Nord i Batoi. La segona activitat ha estat «Mercat al Poble», una gran gimcana al parc de la Zona nord on els infants i les seues famílies han passat proves basades en les tres dimensions de la personalitat. Al Cervantes Centre Jove (CCJ) s'han dut a terme dues activitats següents: una Revival Zombie i una Scape Room. D'altra banda el Campus d'Alcoi de la UPV ha organitzat una activitat relacionada amb la realitat virtual i els videojocs. El punt i final s'ha posat amb un taller de cuina al estil del programa televisiu «MasterXef» realitzat pels alumnes del cicle formatiu del CIP FP Batoi.

La regidora de Democràcia Participativa, Maria Baca, destaca la importància de què la infància puga decidir les seues pròpies activitats, i veure el resultat de les seues propostes: "Totes les alcoianes i alcoians d'aquesta ciutat tenen veu, i eixa veu té molta importància per al seu Ajuntament, especialment, la de la infància alcoiana que és al cap i a la fi el present però també el futur d'Alcoi. Formar-los en participació és una de les millors inversions que podem fer per tindre ciutadans actius, conscients, crítics i participatius".