El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

1.500 euros de sanció per a dos abocadors no autoritzats de residus de construcció

Imatge genèrica del polígon de Sant Benet a Alcoi.

L'Ajuntament reconeix que hi ha més abocadors il·legals. El regidor Jordi Silvestre diu que "molts dels abocadors els tenim localitzats i el que volem, tal com ha ocorregut en aquests casos és poder agafar als camions en el mateix moment que fan l'abocament".

Estaven als polígons de Sant Benet Baix i El Clérigo, i l'Ajuntament assegura que ha esperat a poder pillar els camions quan feien l'abocament irregular. El consistori ha aprovat la sanció, però també ha avisat a conselleria perquè són ells els que tenen la potestat sancionadora i de vigilància en aquesta qüestió.

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat dos sancions, de 1.501 euros cadascuna, per als propietaris de dos parcel·les on hi havia restes d'obra i demolicions. No eren abocadors autoritzats, i per tant incompleixen l'Ordenança d'Higiene Urbana, que estipula com a infracció molt greu els abocadors sense l'autorització corresponent. Les dos parcel·les estan ubicades als polígons d'El Clérigo i Sant Benet Baix.

El regidor Jordi Silvestre assegura que "un dels objectius del Govern d'Alcoi és acabar amb aquests abocadors il·legals, però la solució per fer-ho no és fer soroll a les xarxes, és treballar seguint les directrius legals i administratives corresponents. Molts dels abocadors els tenim localitzats i el que volem, tal com ha ocorregut en aquests casos és poder agafar als camions en el mateix moment que fan l'abocament, per això treballem i seguirem treballant amb cautela". Ara s'ha remés la còpia de l'expedient a la conselleria d'Agricultura, que segons Jordi Silvestre "té la competència en aquests casos, tant en la vigilància, com en la inspecció o sanció per això els hem enviat els informes, ara esperarem que actuen".