El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Un helicòpter dels Bombers ha rescatat un jove que havia caigut en un barranc a la via verda a la zona nord d'Alcoi. L'ha traslladat a l'Hospital on ha ingressat amb policontusions. 

Més informació

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

1.500 euros de sanció per a dos abocadors no autoritzats de residus de construcció

Imatge genèrica del polígon de Sant Benet a Alcoi.

L'Ajuntament reconeix que hi ha més abocadors il·legals. El regidor Jordi Silvestre diu que "molts dels abocadors els tenim localitzats i el que volem, tal com ha ocorregut en aquests casos és poder agafar als camions en el mateix moment que fan l'abocament".

Estaven als polígons de Sant Benet Baix i El Clérigo, i l'Ajuntament assegura que ha esperat a poder pillar els camions quan feien l'abocament irregular. El consistori ha aprovat la sanció, però també ha avisat a conselleria perquè són ells els que tenen la potestat sancionadora i de vigilància en aquesta qüestió.

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat dos sancions, de 1.501 euros cadascuna, per als propietaris de dos parcel·les on hi havia restes d'obra i demolicions. No eren abocadors autoritzats, i per tant incompleixen l'Ordenança d'Higiene Urbana, que estipula com a infracció molt greu els abocadors sense l'autorització corresponent. Les dos parcel·les estan ubicades als polígons d'El Clérigo i Sant Benet Baix.

El regidor Jordi Silvestre assegura que "un dels objectius del Govern d'Alcoi és acabar amb aquests abocadors il·legals, però la solució per fer-ho no és fer soroll a les xarxes, és treballar seguint les directrius legals i administratives corresponents. Molts dels abocadors els tenim localitzats i el que volem, tal com ha ocorregut en aquests casos és poder agafar als camions en el mateix moment que fan l'abocament, per això treballem i seguirem treballant amb cautela". Ara s'ha remés la còpia de l'expedient a la conselleria d'Agricultura, que segons Jordi Silvestre "té la competència en aquests casos, tant en la vigilància, com en la inspecció o sanció per això els hem enviat els informes, ara esperarem que actuen".