El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

1 milió d'euros per als polígons de Cocentaina

Més d'un milió d'euros per als polígons contestans
Serviran per a modernitzar i millorar els polígons de Sant Cristòfol, Les Jovades i els Algars

En concret són 1.039.000 euros, i suposa que han sigut acceptades el 80 per cent de les ajudes sol·licitades pel govern contestà. L'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa s'ha mostrat molt satisfeta, tant pel suport del govern valencià, com del treball fet des del consistori, "complint de manera exhaustiva amb els criteris que demandava l'ajuda de l'IVACE, i sent una de les localitats millor valorades, amb més i millor dotació. Això no és casual, hem fet les coses bé".

Cocentaina rebrà un total d'1.039.000 euros per a la millora i qualificació dels seus polígons industrials, concretament els de Sant Cristòfol, Les Jovades i els Algars. Forma part del pla d'inversions en polígons de la conselleria d'economia, i que suposa una inversió de més de 12 milions d'euros en les comarques centrals.

En el cas de Cocentaina, s'ha acceptat el 80 per cent de les ajudes sol·licitades pel consistori contestà. Una elevada xifra que, segons explica l'alcaldessa Mireia Estepa, és fruit del treball dels tècnics municipals i la regidoria d'urbanisme i indústria, que han complit "de manera exhaustiva" amb els criteris demanats, "sent una de les localitats millor valorades, amb més i millor dotació. Això no és casual, hem fet les coses bé".

Però a més, Mireia Estepa agraeix l'aposta de la conselleria d'economia per unes subvencions que "realment s'invertiran en allò que el poble de Cocentaina necessita; unes ajudes concretes amb una finalitat molt treballada i demandada per l'empresariat i l'Ajuntament". La primera edil diu que amb aquesta inversió es modernitzaran les infraestructures industrials per a les empreses ja instal·lades, però també els permetrà estar preparats "per a la implantació de noves empreses, modernes i emergents", una aposta per la indústria "després de 20 anys d'absolut abandó per part de les inexistents polítiques industrials del Partit Popular".