El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

1 mort a Alacant en l'últim dia per la Covid-19. Des del dilluns 18 de maig, podrem desplaçar-se per tota la província

Ana Barceló / GVA

Ana Barceló ha afirmat que demanaran al Ministeri de Sanitat que passen les 3 províncies a la Fase 2 a partir del dilluns 25 de maig.

Tota la Comunitat Valenciana ha passat, per fi, a la Fase 1 a partir del dilluns 18 de maig. Això suposa que la mobilitat està limitada per províncies. És a dir, des de les nostres comarques, podrem viatjar a Alacant capital o al Baix Segura. Les dades provincials que ha oferit Ana Barceló, Consellera de Sanitat, indiquen que hi ha 10 nous casos positius a la província, 36 altes i 105 persones ingressades, de les quals 31 estan a l'UCI.

A partir de la Fase 1 de desescalada, es permet la mobilitat provincial i es podran fer reunions en grup d'un màxim de 10 persones en qualsevol lloc. A més, en espais tancats on se celebren actes culturals, podran tindre un màxim de 30 persones. De moment, no es podran realitzar espectacles a l'aire lliure de menys de 200 persones. Òbviament, la mobilitat entre províncies sí que es permet per motius de treball o força major.

Sanitat ha donat algunes dades com que, en tota la Comunitat Valenciana, els ingressos en uci per coronavirus s'han reduït en un 50% i les hospitalitzacions s'han reduït en un 44%. Aquestes dades, comparant-les a principi d'abril, suposa un descens de vora el 80% en ingressos en uci i en hospitalització. Les altes ja suposen el 70% dels casos positius totals. S'ha incrementat en 38% durant aquest mes de maig.

Pel que fa a les residències de la província, hi ha 32 amb positius i continuen 7 residències sota vigilància activa.


Estarem en la Fase 2 a partir del dilluns 25 de maig?

Ana Barceló ha afirmat que demanaran al Ministeri de Sanitat que passen les 3 províncies a la Fase 2 a partir del dilluns 25 de maig. Assegura que "estan pendents de quins són els criteris del Ministeri de Sanitat" per passar de fase.

Barceló assegura que, malgrat que sol·licitaran que passen les 3 províncies, pot ser que "només passen per departaments de salut". Pel que fa a les franges horàries d'eixida de menors de 14 anys, practicar esport o eixida de majors de 70 anys "es mantenen" de moment i estan a l'espera que el Ministeri "accepte la nova proposta". Aquesta nova proposta és que els xiquets puguen eixir una hora abans i una hora després del que hi ha establit fins ara.

La consellera, en roda de premsa, ha dit que aquesta setmana és "decisiva" i que "apel·la a la responsabilitat de tots". Recorda que el canvi de fase "no suposa un desconfinament total" i que "no volen retrocedir".

 

Més informació: Cronologia dels efectes de la Covid-19 en la província d'Alacant

Clica ací per a seguir les dades oferides dia a dia.