El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

10 alumnes conclouen el primer taller de formació i ocupació de Cocentaina T'Avalem,'Descobrint l'entorn'

El període de formació ha sigut d'un any, i els alumnes han participat en actes de la Fira o la festa dels Nanos

Després d'un any de formació teòrica i pràctica ara disposen d'un certificat professional de promoció turística i informació al visitant. El taller ha suposat una inversió de 195.000 euros, i ha format 10 persones per ajudar-los a buscar el seu lloc en el mercat laboral.

10 contestans sense ocupació han pogut al llarg d'un any aprendre com funciona un servei turístic municipal i com s'organitzen diferents festes locals. Han format part del Taller d'Ocupació T'Avalem 'Descobrint l'entorn', i finalitzen amb una certificació professional en promoció turística local i informació al visitant. 

Al llarg de l'últim any els 10 alumnes s'han format en promoció turística però també han participat de forma pràctica i activa en diferents festes com els Nanos, la Fira o la manifestació del 8 de març. Han sigut un total de 1.920 hores de formació on, a més d'aprendre, han accedit a una certificació professional, avalada pel SERVEF. El taller ha comptat amb un pressupost de quasi 169.000 euros finançats per les administracions locals i autonòmica.

Aquest 28 de maig s'ha celebrat al centre cultural El Teular l'acte de cloenda, amb la presència de la directora territorial del SERVEF, Emilia González; i l'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa. Emilia González ha explicat que aquest taller, que "uneix formació i treball, s'ha demostrat com un instrument eficaç en la lluita contra la desocupació". I ha animat els alumnes a "eixir al món laboral amb la cara ben alta, convençuts de les vostres capacitats".