El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

10 anys per a revertir el despoblament a les comarques: presentat el projecte AVANT de la Generalitat

Presentació de l'estratègia AVANT a Penàguila

Jeannette Segarra, directora general de l'Agència Valenciana Antidespoblament: "Hui el tema de la despoblació està en l'agenda política"

La Generalitat s'ha proposat en la pròxima dècada revertir el problema de despoblament. És l'estratègia AVANT, que s'ha presentat a Penàguila. 

Penàguila ha acollit la presentació del Pla Estratègic Valencià Antidespoblament 'Estratègia Avant 20-30'. L'objectiu és en 10 anys "enfrontar un problema de dècades que fins ara s'ha invisibilitzat". Així ho explica Jeannette Segarra, directora general de l'Agència Valenciana Antidespoblament, "quan parles d'Alacant, en l'imaginari de tot el món estan les ciutats de la costa, i ningú pensa en Penàguila, Fageca, Quatretondeta o Tollos".

L'estratègia AVANT es basa en tres punts: visualitzar els problemes, reconéixer-los, i enfrontar-los. Segarra explica que és un problema transversal, i per això han d'estar involucrades les diferents conselleries. A la presentació de hui de Penàguila han assistit, per exemple, Manolo Gomicia, director general d'FP, o Rafa Briet, director general de mobilitat. 

Ara s'inicia el treball per identificar problemes i estudiar solucions, que poden ser diferents per a cada municipi. També s'activarà una plana web on els ajuntaments podran accedir de manera ràpida a les ajudes que gestionen les diferents conselleries i que tenen una perspectiva demogràfica.