El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

10 càmeres controlaran els vehicles que accedeixen al centre d'Alcoi a partir del 29 de març

En el vídeo, el regidor de mobilitat Jordi Martínez parla d'autoritzacions, sancions, el sistema de control per càmeres i els canvis de trànsit previstos en la imminent conversió del centre en zona de vianants.

Detectaran la matrícula i podran saber si tenen autorització o compleixen l'itinerari que tenen permés, i podrà emetre la sanció corresponent. Des de l'Ajuntament asseguren que seran "flexibles" els primers dies amb les sancions.

Com saben, el pròxim 29 de març el centre d'Alcoi es tallarà al trànsit i passarà a ser zona de vianants, aquesta setmana ja s'han iniciat els canvis amb el repintat del carrer Santo Tomás, i al llarg del cap de setmana s'establiran la resta de canvis com la doble direcció en País Valencià, la prioritat d'eixida des del carrer Casablanca o més temps en el semàfor de Capellà Benlloch fins a correus.

Dilluns ja no es podrà accedir al centre en vehicle a menys que tingues autorització. L'Ajuntament ja ha concedit 400 i confien superar les 500 al llarg de la pròxima setmana. Un total de 10 càmeres repartides per tot l'àmbit per a vianants controlaran els vehicles que accedeixen. Detecten la matrícula i saben quin tipus d'autorització té i si compleix l'itinerari que tenen permés, i així poden establir també la sanció que recull l'ordenança. El regidor de mobilitat Jordi Martínez explica en el vídeo que seran "flexibles" els primers dies amb les sancions.

De moment el carrer Sant Nicolau es queda tan sols de pujada, però està previst que a l'estiu, amb la segona fase de la peatonalització, es talle totalment al trànsit. També es preveu en estiu incrementar les càmeres de control.