El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

10 empreses opten a la redacció del projecte de l'illa de Rodes

Interior de l'illa de Rodes

La licitació consta d'un premi dotat amb 12.100 € per al guanyador, que serà el que realitzarà finalment el projecte.

Finalment són 10 les empreses presentades al concurs per a redactar el projecte urbanístic de l'Illa de Rodes. La redacció del projecte ix amb un import d'adjudicació base sensiblement superior als 550.000 €, amb un termini d'execució de 6 mesos des de la signatura del contracte.

Un jurat serà l'encarregat de valorar les propostes aplicant criteris objectius i subjectius. La licitació consta d'un premi dotat amb 12.100 € per al guanyador, que serà el que realitzarà finalment el projecte. També es contempla un 1r accèssit de 7.260 € i un 2n accèssit de 4.840 €. En total, l'obra de rehabilitació d'aquest conjunt industrial es preveu que siga de 8.000.000 €, on del total de 12.000 m², el 80% serà per a la promoció econòmica i 20% per a usos culturals.

Criteris a valorar

Dins dels criteris del jurat, el criteri objectiu serà la baixada del preu sobre el pressupost base de licitació. A aquest criteri se sumen 5 criteris avaluables mitjançant un judici de valor: Qualitat arquitectònica de la proposta; coherència de la proposta amb les línies d'actuació de l'estratègia DUSI Alcoidemà; coherència i innovació del programa funcional proposat i incorporació de la perspectiva de gènere; criteris de sostenibilitat, eficiència energètica, incorporació d'innovacions tecnològiques, socials o ambientals; i recuperació patrimonial del conjunt.

Actuacions realitzades fins al moment

Fins ara, les actuacions realitzades en l'illa industrial s'han centrat en la consolidació de l'antiga Fundició 'Rodes Hermanos', situada en el barri de Santa Rosa a Alcoi. L'actuació va incloure la rehabilitació de les façanes i de l'interior de les naus, la recuperació del refugi antiaeri de la Guerra Civil i la catalogació de tots els elements.

La regidora d'Urbanisme, Lorena Zamorano, considera que "la rehabilitació de l'illa de Rodes és un projecte emblemàtic de la ciutat que ha d'estar a l'altura del que ens mereixen els alcoians, per això vam elegir aquest sistema d'adjudicació, busquem un projecte referent per a Alcoi i la bona resposta per part dels diferents equips redactors que s'han presentat, 10 en total, demostra l'alt interés que desperta Rodes".