El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

10 noves empreses creades en 2017 gràcies al programa Impuls, de la Mancomunitat i el CEEI

Manolo Gomicia, gerent de la Mancomunitat; i Jesús Casanova, director del CEEI Alcoi-València
La meitat de les empreses s'han posat en marxa en municipis del Comtat, la qual cosa demostra que també en els xicotets pobles hi ha esperit emprenedor

4 s'han creat a Alcoi, 2 a Muro, i les altres 4 a Cocentaina, Banyeres, Gorga i Fageca. Per al CEEI i la Mancomunitat, impulsors del programa, aquestes xifres demostren que l'emprenedoria no és sols de les ciutats, i que també és fort en el món rural. En xifres globals, el programa Impuls ha atés un total de 57 emprenedors o empreses, xifres que superen l'edició anterior i que pretenen continuar creixent.

De nou les nostres comarques demostren que són emprenedores, amb 10 noves empreses creades gràcies a l'assessorament i ajuda del programa Impuls, de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat i el CEEI. El programa Impuls ofereix atenció i assessorament personalitzat tant a aquelles persones que tenen una idea al cap i volen convertir-ho en un negoci, com aquells que ja tenen una empresa en marxa i necessiten, tal com diu el programa, un impuls. Així, es potencia l'esperit emprenedor, però també s'assoleix les noves empreses. El director del CEEI, Jesús Casanova, ha detallat les xifres d'aquest programa en el seu segon any d'existència, i que supera els resultats de l'anterior edició. En total, han demanat assessorament un total de 57 empreses o persones, amb les quals s'ha fet un total de 109 atencions.

El 25 per cent de totes les atencions han sigut a empreses ja creades, un total de 14, de les quals, i segons explica Jesús Casanova, "amb 4 hem treballat molt intensament". El 75 per cent restant, un total de 43, han sigut emprenedors amb idees, de les quals 10 s'han convertit ja en empreses actives.

Així, Jesús Casanova explica que dels 57 participants en el programa, el 24 per cent són a hores d'ara empreses (14 d'elles ja estaven en marxa i les altres 10 noves), i amb la resta "seguim treballant". De fet diu que per a l'edició del 2018, i tan sols per al mes de gener ja tenen 11 inscrits i amb previsió d'oferir atenció en les seus de Banyeres, Cocentaina i Muro. Recordem que es pot demanar cita mitjançant les Agències de Desenvolupament Local o emplenant el formulari del CEEI.

Per comarques, les xifres estan molt a la par. El 54 per cent dels projectes atesos pertanyen a l'Alcoià i el 46 per cent restant al Comtat. Jesús Casanova assegura que estan molt satisfets perquè "hem arribat a moltes poblacions". En el cas de l'Alcoià, el gros dels projectes són d'Alcoi, però també hi ha de Banyeres i altres poblacions més menudes. En el cas del Comtat hi ha projectes de molts pobles com ara Alfafara, L'Orxa, Benimarfull i Beniarrés. Pel que fa a les 10 noves empreses creades, 5 són de l'Alcoià (4 d'Alcoi i 1 de Banyeres), i les altres 5 del Comtat (2 de Muro i la resta a Cocentaina, Gorga i Fageca).

Unes xifres que tant per al CEEI com per a la Mancomunitat demostren l'èxit d'aquest programa. Jesús Casanova diu que "hem treballat amb emprenedors però també amb empreses: autònoms i comerços que pensaven que açò no és per a ells, però que venen i descobreixen que sí que podem donar-los servei".

El gerent de la Mancomunitat, Manolo Gomicia destaca que aquestes xifres reflecteixen que "els ciutadans de la Mancomunitat som emprenedors. L'emprenedoria no és una cosa única de les ciutats, grans o xicotetes, sinó que en el món rural també hi ha emprenedoria". A més a més assegura que l'ajuda del programa Impuls suposa diversificar el territori, "no és bo que en un territori com el nostre es concentre massa algunes de les activitats econòmiques en les ciutats. És bo que hi haja empresses en qualsevol localitat, encara que tinga 50 habitants".