El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

10 places més a Santa Rosa amb el canvi d'aparcaments en les dos voreres

Plànol del consistori on es marca el canvi d'aparcaments
S'està fent el canvi en pintura i senyalització perquè els vehicles aparquen en línia en les dos voreres

En els pròxims dies acabarà el canvi de senyalització perquè els cotxes aparquen en línia al llarg de les dos voreres. El consistori assegura que amb el canvi reduiran la velocitat al carrer, impedeixen l'aparcament en doble fila o damunt de la vorera, protegeixen als vianants amb els cotxes aparcats i aconsegueixen un increment de 10 places d'aparcament al carrer.

El carrer de Santa Rosa pateix aquests pont de desembre el canvi de senyalització que marcarà una nova forma d'aparcar. Els cotxes, en lloc d'estar aparcats a un costat i en bateria, estaran a les dos voreres i en línia. Des del consistori expliquen que amb aquest canvi guanyen 10 places d'aparcament al carrer, però a més s'aconseguira una reducció de velocitat, ja que "està demostrat que en els carrils sense aparcament, els conductors tendeixen a córrer més". Des de l'Ajuntament expliquen que el canvi també dotarà de més seguretat als vianants al protegir les dos voreres per cotxes aparcats, i es posen impediments als vehicles en doble fila i als aparcats damunt de la vorera.

Al llarg d'aquest cap de setmana, i aprofitant els dies de pont, estan fent-se els canvis de senyalització i pintura perquè perquè el canvi siga efectiu com més prompte millor.

El regidor de seguretat Raül Llopis diu que "amb les obres d'accessibilitat i el canvi a cordó en les dues voreres de l'estacionament, el carrer Santa Rosa serà un lloc més segur i amable per als vianants, al mateix temps també guanyem alguna plaça d'estacionament així que la millora afecta a tots els àmbits".