El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

100 anys del descobriment de la Serreta se celebren amb jornades arqueològiques a càrrec del Museu Arqueològic Municipal d'Alcoi

'El santuari ibèric i romà de la Serreta (Alcoi, Cocentaina, Penàguila) / Ajuntament d'Alcoi
Els dies 9 i 10 de novembre es duran a terme aquestes jornades

Amb motiu dels 100 anys del descobriment de la Serreta, es celebren unes jornades arqueològiques els dies 9 i 10 de novembre a càrrec del Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó d'Alcoi.

El Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó d'Alcoi, es fa càrrec els pròxims 9 i 10 de novembre d'unes jornades arqueològiques 'Santuaris, paisatges sagrats i activitats rituals al món ibèric' amb les quals commemorar els 100 anys del descobriment de la Serreta. Una sèrie de conferències que també du a terme el Departament de Prehistòria, Arqueologia, Hª Antiga, Fil. Llatina i Fil. Grega de la Universitat d'Alacant.

El dijous 9 de novembre el saló d'actes de l'Aulari II de la Universitat d'Alacant acollirà, entre les 16 i les 19.30 h, la primera sessió, amb sis conferències a càrrec d'especialistes sobre la religió ibèrica. Raül Llopis, regidor de Cultura diu que: "acollint aquestes jornades no fem valdre únicament el nostre patrimoni historiogràfic, sinó que a més s'està donant cabuda a una activitat d'alt valor acadèmic, gràcies a la presència d'experts universitaris en la matèria".

I el divendres 10, les sessions tindran lloc en el saló d'actes de la Cambra de Comerç d'Alcoi, amb horari de 10 a 13 h. Es parlarà de les recerques al voltant dels santuaris i paisatges sagrats als espais ibèrics. La primera d'elles, a les 10 h, s'emmarcarà en l'Alta Andalusia; la segona, a les 11.10, a l'àrea edetana; i la tercera, a les 11.50, a l'àrea contestana.

I per a finalitzar, a les 12,30 h tindrà lloc l'acte de presentació del llibre 'El santuari ibèric i romà de la Serreta (Alcoi, Cocentaina, Penàguila)', editat per l'Ajuntament d'Alcoi, que recull el catàleg i estudi de la col·lecció d’exvots ibèrics de la Serreta, així com diferents treballs sobre les pràctiques rituals i el paisatge a l'àrea central de la Contestania.

La inscripció a aquestes jornades és gratuïta i es realitzarà mitjançant la següent adreça de correu: museu@alcoi.org.