El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

100 euros per pixar al carrer

Coneguda estatua del xiquet que pixa. Imatge de chaika357 en Pixabay.

Les sancions són per a tres joves d'entre 19 i 25 anys que han pixat a la plaça Gonzalo Cantó o al carrer Zorrilla.

Alcoi ha aprovat tres sancions de 100 euros cadascuna per a 3 veïns que han incomplit l'ordenança d'higiene i els han pillat orinant al carrer.

Des del consistori alcoià recorden que l'apartat 12.6 de l'Ordenança d'Higiene Urbana prohibeix escopir, pixar o cagar en les vies i espais públics, i també en espais privats "que no estiguen habilitats per a tal fi". És una acció lleu si no és reincident, i comporta una sanció de 100 euros.

Doncs bé, aquesta setmanal la Junta de Govern ha aprovat tres sancions per a tres veïns, homes d'entre 19 i 25 anys que han pixat a la plaça Gonçal Cantó o al carrer Zorrilla.

Jordi Silvestre, regidor de transició ecològica, considera que "la ciutadania ha de ser conscient que les conductes poc cíviques que suposen, per exemple, pixar al carrer, no recollir els excrements de les mascotes, deixar la brossa fora dels contenidors o pintar mobiliari urbà, entre d'altres estan tipificades en l'ordenança d'higiene urbana. Si es detecten, tindran les pertinents sancions". Tot i això Silvestre diu que "el que seria perfecte és no haver de sancionar a ningú per aquests motius, això significaria que respectem la nostra ciutat i als seus habitants".

L'Ajuntament d'Alcoi ja alertat durat el confinament de l'increment d'excrement de gossos al carrer, o a Cocentaina han explicat que la neteja és cosa de tot el poble. Tot perquè la falta de civisme d'uns, afecta allò que és de tots.