El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

100 vivendes d’Alcoi podran participar en el primer projecte de Compostatge domèstic dels Biorresidus

Els interessats en la iniciativa poden contactar amb compostatge@treserres.es o el telèfon 965537127.

‘Fem Orgànica Alcoi’ és el nom de la campanya de Compostatge domèstic dels Biorresidus que ha iniciat l’Ajuntament d’Alcoi. Es repartiran 100 composteres individuals entre les persones interessades i es durà a terme formació, seguiment i assessorament.

Aquestes composteres les poden demanar aquells que tinguen un habitatge amb jardí o un pati major de 25 metres quadrats tant en el nucli urbà com en urbanitzacions. El projecte consisteix en el repartiment de 100 composteres individuals d’un format de 345 litres, formació per fer compostatge domèstic a casa, seguiment i assessorament del Projecte i edició d’un llibret explicatiu sobre el Compostatge Domèstic i el procés de fabricació, a partir de l’orgànica. Els interessats en la iniciativa poden contactar amb compostatge@treserres.es o el telèfon 965537127.

Aquesta convocatòria d'ajudes inclou diferents tipus d'actuació per al foment del compostatge, de la recollida separada d'oli de cuina usat per a la producció de biocarburant i de la utilització eficient del biogàs.


Aquest projecte es durà a terme gràcies a les ajudes que va convocar el maig del 2020 el govern central amb la finalitat d’avançar en la consecució dels objectius de la Directiva Europea de residus i sòls contaminats, del Pla Estatal Marco de Gestió de Residus (PEMAR). Les ajudes es financen mitjançant els Plans d'Impuls al Medi Ambient (PIMA).


Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, indica que “amb aquest projecte fem un pas més per poder gestionar els mateixos residus orgànics i aprofitar-los des de la llar, sense necessitat de cap transport ni tractament. Dintre de la Campanya Fem Orgànica Alcoi, es vol donar a conéixer en aquesta iniciativa com aquest residu orgànic s’aprofita d’una manera natural i fàcil. Es tracta d’una experiència que abans es portava a terme en els terrenys agrícoles i camps de conreu i que ara es planteja per a cases que disposen d’un jardí o pati i d’aquesta manera que la ciutadania puga entendre que la matèria orgànica és un recurs aprofitable”.