El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

107 denúncies en el primer cap de setmana de tancament perimetral a Ontinyent

Imatges dels controls efectuats a Ontinyent
  • 107 denúncies en 65 controls
  • Hi ha hagut queixes a les xarxes socials de mancança de controls en l'entrada i eixida d'Ontinyent les primeres hores de comneçament del confinament perimetral

El primer cap de setmana de tancament perimetral d’Ontinyent s’ha saldat amb 107 denúncies en 65 controls muntats en les principals accessos al nucli urbà tant per la Policia Local com per la Policia Nacional.

Una xifra important, però que contrasta amb les queixes que s'han produït a les xarxes on els ciutadans acusen que s'ha tardat molt a actuar des que què va entrar en vigor el tancament. De fet, han estat molts els comentaris que han entrat i eixit d'Ontinyent sense veure cap presència de les forces de seguretat que puguera controlar el trànsit d'eixides, sobretot el primer dia de confinament. A este respecte, el regidor de policia, Pepe Gandia reconeix que el dia 7 no va haver-hi cap control pel que fa al tancament perimetral, però ha matisat que eixe mateix dia "es va reunir amb la Policia Local i va ser aleshores quan va organitzar la reunió per al dia 8 amb la Policia Nacional i Guardia Civil. Ja de vesprada van començar els controls per la ciutat". Quan el criteri dels punts estratègics on estan situant-se els comandaments policies són aleatoris, van variant cada dia. Amb independència dels treballs de vigilància dels cossos de seguretat, el regidor Pepe Gandia apel·la al sentit de la responsabilitat del ciutadà, demanant que respecte les restriccions exigides des de Generalitat.

Falten efectius a Ontinyent
Este tancament perimetral també ha posat en evidència que resulta força complicat poder controlar totes les ramificacions que ofereix la ciutat d'Ontinyent per a eixir i entrar. Per això, l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha enviat una carta a la Delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, a la qual li sol·licita "un increment del nombre d'efectius de la Policia Nacional i Guàrdia Civil" per tal de garantir el compliment del tancament perimetral decretat per la Generalitat Valenciana davant l'evolució de la pandèmia a la ciutat. En este mateix sentit, Pepe Gandia ha afegit que "no ens consta que s'haja reforçat la Guàrdia Civil ni la Policia Nacional per garantir la correcta aplicació d'esta mesura. És molt difícil amb els efectius que hi ha garantir un confinament perimetral eficaç d'una població de 40.000 habitants, la més gran de totes les confinades en este decret".

Tot en un cap de setmana on s'han vist imatges de descontrol amb ciutadans que s'han saltat el confinament perimetral per buscar la millor instantània amb la neu caiguda als pobles dels voltants.