El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

11 sol·licituds per al programa Inmpuls són desestimades per no complir amb els requisits

Comerços al Centre d'Alcoi.

El programa Alcoi INMpuls consta d'una sèrie d'ajudes econòmiques per a persones emprenedores en el període de desenvolupament del seu projecte empresarial.

De les 58 sol·licituds presentades a les ajudes Inmpuls 2019, 11 han quedat fora per no complir els requisits. El govern fa pública aquesta informació en resposta a un comunicat del Partit Popular, on posaven de manifest la pèrdua del 14% dels fons del programa.

Els populars consideraven que aquestes ajudes enfocades als emprenedors de la ciutat han "demostrat tindre molt poc atractiu per als alcoians que volen posar en marxa nous negocis”, el qual s'ha manifestat en la no assignació del 100% del pressupostque era de 52.500 euros

El regidor d'Empresa, Alberto Belda, recorda que "no es tracta de donar ajudes per donar, sinó de fer-ho bé, vetllant per al bon ús dels recursos públics". Des de l'Ajuntament justifiquen cas per cas la no concessió de les ajudes: una de la línia «Empren» per no aportar documentació, cinc de la línia Micro (dos per no acreditar el pagament de la factura i tres per no contestar al requeriment d’informació), i 5 d’ArrendAlcoi pel mateix. 

També afirma Belda que el seguiment de les empreses «Inmpuls» es fa des de fa anys i que "els canvis i remodelacions de les línies sempre han sigut conseqüència de l'anàlisi dels resultats i estan d’acord amb els actors econòmics de la ciutat".