El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

110 polítics joves, entre ells l’alcaldessa de Cocentaina, participen a la Setmana Europea de les Regions

Més de 300 sessions, entre virtuals i presencials, van tindre lloc a les diferents sales de l’edifici Jacques Delors.

Una delegació valenciana, presidida per Ximo Puig, va aprofitar per a lliurar el premi Luis Vives 2020 a Frans Timmernmans, vicepresident de la Comissió Europea.

L’esdeveniment de la  Setmana Europea de les Regions i les Ciutats al Comité de les Regions (CoR) va tindre lloc a Brussel·les. En ell es va parlar de transició verda, apoderament de la joventut, cohesió territorial i transició digital.

Més de 300 sessions, entre virtuals i presencials, van tindre lloc a les diferents sales de l’edifici Jacques Delors, però sols 110 joves polítics van ser escollits per poder assistir físicament als tallers i conferències oferides, entre ells, l’alcaldessa de Cocentaina, que aquest estiu va haver de participar del procés de selecció previ.

Mireia Estepa qualifica esta experiència d’única: “poder conéixer, debatre i escoltar la visió de representants de tots els punts de la UE, amb una diversitat de colors polítics enorme, i fer-ho a la casa de tota la ciutadania europea, ha sigut una oportunitat preciosa”.

Tots els representants polítics presents tenien dos sessions comuns i la resta podien escollir-les dins de l’àmplia oferta fins completar el seu horari de workshops, de 9:30 h a 18 h, fent-se tota la comunicació en anglés amb possibilitat de traducció al francés o a l’alemany.

A banda de participar a l’encontre, l’alcaldessa va acompanyar a la delegació valenciana que, presidida per Ximo Puig, va lliurar la distinció Luis Vives 2020 al vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmernmans, a l’ambaixada espanyola de Brussel·les.