El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

112 papereres i una infografia per conscienciar sobre el reciclatge en els Moros i Cristians d’Alcoi

Paperera d'Alcoi

En el cas dels obsequis de càrrecs i esquadres, convé prioritzar els materials sostenibles i assegurar-se de què es disposa dels contenidors o papereres necessàries per a la recollida selectiva, segons el comunicat de l'Ajuntament d'Alcoi

L’Associació de Sant Jordi repartirà papereres per les 28 filaes amb la finalitat de facilitar el reciclatge durant els Moros i Cristians. La campanya està fomentada per l’Ajuntament d’Alcoi i Ecoembes.

L'objectiu és facilitar la gestió dels envasos que es generen durant les festes i animar als ciutadans perquè continuen reciclant. Per a això, s'han entregat un total de 112 papereres (56 d'envasos de plàstic, llandes i bricks i altres 56 de paper i cartó) a l’Associació de Sant Jordi, entitat responsable de l'organització i coordinació d'aquestes festes patronals, que s'encarrega de repartir-les entre les 28 filaes.

En paral·lel, també es distribuirà una infografia informativa que inclou un decàleg de bones pràctiques per a garantir unes festes sostenibles. Entre altres recomanacions, l'organització aconsella calcular i planificar la compra d'aliments per a evitar el desaprofitament i utilitzar bosses de ràfia, tela o carros de la compra, així com envasos reutilitzables i biodegradables per a servir i traslladar el menjar sempre que siga possible.

A més, en el cas dels obsequis de càrrecs i esquadres, convé prioritzar els materials sostenibles i assegurar-se de què es disposa dels contenidors o papereres necessàries per a la recollida selectiva dels residus que es generen.