El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

115.000 euros per al manteniment del Conservatori Joan Cantó d'Alcoi

Conservatori de Dansa / Ajuntament

112.608,89 euros seran per al Conservatori Professional de Música Joan Cantó i 4.731,94 euros per al Conservatori Elemental de Dansa.

La Conselleria d'Educació ha atorgat subvencions a Ajuntaments per al manteniment de conservatoris i altres centres. L'Ajuntament d'Alcoi rebrà en total 117.340,83, 112.608,89 euros seran per al Conservatori Professional de Música Joan Cantó i 4.731,94 euros per al Conservatori Elemental de Dansa. L'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat que el conservatori, de caràcter comarcal, serà gestionat en un futur per Conselleria

Com ja hem contat a ARAMULTIMÈDIA, la Conselleria d'Educació assumirà la gestió del Conservatori de Música. Açò suposa que forme part de la Xarxa de Conservatoris Professionals de la Generalitat. Encara que no es concreta, la gestió per part de la Generalitat implica "una nova ubicació que garantisca el futur del conservatori", segons apunta l'Ajuntament en un comunicat. 

A banda d'aquesta futura gestió, Conselleria aportarà 117.340,83 euros per al seu manteniment actual.

Amb més de 50 anys d'experiència, el conservatori és un dels referents quant a educació musical dins de les comarques interiors de la província d’Alacant, impartint els nivells elementals i professionals dels ensenyaments oficials de Música. El centre, de titularitat municipal, està adscrit al Conservatori Professional de música “Guitarrista Jose Tomás” i subjecte per tant a les normes i indicacions de la Conselleria d’Educació. El propòsit de tots els que integren l’equip humà del centre és ensenyar i gaudir de la seua passió: la música, i fer partícip al nombre més gran de persones possible al nostre voltant.


Per la seua banda l'objectiu primari del Conservatori Elemental de Dansa és la preparació de l’alumnat per a la incorporació al món professional de la dansa, per mitjà de l'accés a les ensenyances professionals que s'imparteixen en altres conservatoris. Per a això, s’assumeix el repte de crear les estructures pedagògiques del grau elemental que permeten una formació humana, tècnica i artística de qualitat. A més d'impartir una formació elemental, el Conservatori fomenta el desenvolupament i dinamització de la vida artística, així com el cultiu del seu patrimoni cultural.


El regidor d’Educació, Alberto Belda, explica que "el conservatori ha d’estar al servei de la ciutat i de les poblacions pròximes per a oferir un ensenyament de qualitat a tot aquell alumnat que s’interesse per la música o la dansa, per l’adquisició de coneixements, destreses i valors molt importants que els acompanyaran en les seues vides. Aquestes subvencions ens permetran seguir treballant per millorar les instal·lacions, ubicades en un edifici que és un obra d’art”.