El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

12.000 euros a les festes de Muro i Cocentaina per promocionar l'ús del valencià

Les últimes festes de Moros i Cristians a Cocentaina

La Junta de festes de Cocentaina rep la subvenció més alta, 5.000 euros. Muro és l'únic municipi on dos entitats reben subvenció: 4.000 per a la Junta de Festes i 3.000 per a l'associació cultural dels Maseros. Els dos municipis reben una tercera part de totes les ajudes concedides.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica aquest 19 de desembre la resolució d'ajudes a la promoció de l'ús del valencià en l''àmbit festiu, amb subvencions per a 10 entitats festives valencianes. I les nostres comarques copen gran part de les ajudes atorgades. Tan sols Muro i Cocentaina reben 12.000 euros dels 32.500 que s'han concedit.

En concret, parlem dels llibrets de festes dels municipis on s'utilitza la nostra llengua. I les ajudes són 5.000 euros, la subvenció més alta, per a la Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina; altres 4.000 euros per a la Junta de Festes Mare de Déu del Desemparats de Muro; i altres 3.000 euros per a l'Associació Cultural, Recreativa i Esportiva Fila Maseros, també de Muro.

Aquesta resolució d'ajudes deixa vore un mapa on hi ha un interés més fort per la promoció de la llengua, perquè les Comarques Centrals és on més ajudes es reben. La societat de festers d'Ontinyent rep 3.500 euros, i la d'Aielo de Malferit 2.500. A l'altre costat de Mariola tenim Bocairent, amb la segona ajuda més alta, 4.500 euros. Tots aquests municipis sumen 22.500 euros de les ajudes. Els 10.000 restants es reparteixen entre entitats de Callosa d'En Sarrià, la Pobla Llarga, Moixent i Crevillent.

Viure en una zona bilingüe és un privilegi que, ben gestionat, tan sols ha de portar avantatges.