El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

12 municipis de les comarques opten a ajudes per al control de mosquits

Imagen de Emphyrio en Pixabay

Les ajudes són per als municipis de menys de 20.000 habitants. En les nostres comarques són Alcosser de Planes. Alfafara, l'Alqueria d'Asnar, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, L'Orxa, Onil, Muro, Planes i Tibi.

La Diputació d'Alacant destina 200.000 euros per a 65 municipis alacantins, on hi ha 12 de les nostres comarques. En concret, són Alcosser de Planes. Alfafara, l'Alqueria d'Asnar, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, L'Orxa, Onil, Muro, Planes i Tibi.

Les ajudes s'emmarquen dins del programa per al control de dípters, mosques negres i mosquits. I inclou assessorament en mesures de prevenció, tractaments de desinsectació, i accions de sensibilització o formació. Les ajudes estan dirigides a municipis amb menys de 20.000 habitants.

El diputat de Medi Ambient, Miguel Ángel Sánchez assegura que "en els últims anys la Diputació d'Alacant ha duplicat l''importe destinat a aquest pla", un programa que està dirigit "especialment a aquells municipis que per la seua ubicació i característiques del seu territori, registren una major presència d'aquest tipus d'insectes".