El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

12 municipis participen en la III Ruta de Contacontes de la Mancomunitat

Cartell de la 3a edició
Benimarfull inaugura la ruta aquest divendres 22 de juny, a les 20 h, a la plaça de l'Església

Les dates provisionals de les rutes de contacontes són: Benimarfull (22 de juny), Millena (12 juliol), Gorga (14 de juliol), Alfafara (28 de juliol), Gaianes (5 d'agost), Agres (27 d'agost), L'Orxa (2 de setembre), Muro (setembre), L'Alqueria d'Asnar (15 de setembre), Banyeres de Mariola (7 d'octubre), Alcoi (21 d'octubre) i Cocentaina (10 de novembre).

Torna la Ruta de Contacontes en la seua tercera edició. Consisteix en 12 rutes pels diferents pobles de la Mancomunitat, durant els mesos d'estiu i tardor, amb la doble finalitat de divulgar el patrimoni llegendari i rondallístic i, alhora, fomentar el turisme cultural. La Coordinadora pel Valencià, juntament amb la Manco, organitzen l'activitat. Totes les rutes són gratuïtes i no cal inscripció.

En cada ruta, d'una hora de duració, dos professionals de la narració oral expliquen contes i rondalles, en tres escenaris diferents de cada localitat. Benimarfull inaugura la ruta, este divendres 22 de juny, a les 20 h, a la plaça de l'Església. Cocentaina tancarà el 10 de novembre.

Les dates provisionals de les rutes de contacontes són: Benimarfull (22 de juny), Millena (12 juliol), Gorga (14 de juliol), Alfafara (28 de juliol), Gaianes (5 d'agost), Agres (27 d'agost), L'Orxa (2 de setembre), Muro (setembre), L'Alqueria (15 de setembre), Banyeres (7 d'octubre), Alcoi (21 d'octubre) i Cocentaina (10 de novembre).

Francesc Gisbert, en representació de la Coordinadora pel Valencià, conta quins seran els 'contacontes': "Està prevista la participació d'alguns dels millors narradors valencians, com ara Almudena Francés, Jordi Raül Verdú, Llorenç Giménez, Lluís Abad, Rosa Fraj, Sílvia Colomer, Rosanna Espinós, Jordi Carbonell, Tània Muñoz, Eva Andújar, el grup Anbelú, Víctor Labrado o Carles Cano, entre altres". Mariona Carbonell, gerent de la Mancomunitat, ha reiterat l'aposta de les rutes de contacontes com un element més per a dinamitzar la vida als pobles i oferir activitats familiars d'entreteniment, que posen en valor el nostre patrimoni.