El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

12 policies locals podrien anticipar la seua jubilació en Alcoi

Podeu consultar la resolució d'aquest decret, que ha sigut publicat al BOP a data de 15 de desembre. 

 

 

Amb la reducció de l'edat mínima de jubilació fins als 59 anys per al cos de Policia Local, són entre 10 i 12 els efectius que en Alcoi podrien sol·licitar la jubilació voluntària. La mesura, que ha sigut aprovada pel Consell de Ministres, també té incidència en altres municipis de les nostres comarques, com Cocentaina, on podrien sol·licitar la jubilació 4 efectius. A escala provincial són uns 500 els que ho poden fer en els pròxims 5 anys.

La notícia ha sigut ben acollida per entitats com el Sindicat de Policies i Bombers (SPPLB), des d'on es considera "històric" aquest fet, ja que entre altres coses permet equiparar l'edat de jubilació dels policies locals a la dels nacionals i dels bombers. Podran fer-ho aquells que acrediten 37 anys d'activitat i un mínim de 15 anys cotitzats com a membres del cos policial.

La xifra de possibles jubilacions en Alcoi suposa al voltant del 10% del total d'efectius, on més de la meitat de la plantilla té edats superiors als 50 anys. El regidor de Seguretat de l'Ajuntament d'Alcoi, Raül Llopis, reconeix "l'envelliment" del cos de policia local, i apunta a les limitacions que es tenen des de l'Administració local en aquesta matèria. Llopis assegura que fins que no es conega la xifra exacta de policies que optaran per la jubilació, l'Ajuntament no podrà convocar altres places. S'espera que açò tinga lloc abans del 31 de gener, data límit de què disposen els policies cada any per a comunicar la seua intenció d'acollir-se a la modalitat. Tant Llopis com el regidor de personal, Alberto Belda, tindran en els pròxims dies una reunió amb l'intendent de la Policia Local d'Alcoi, Carlos Martín, per tal d'avançar en la presa de decisions. 

Belda per la seua banda posa en evidència l'estret marge del qual disposen les administracions locals per tal d'efectuar la contractació de nous policies. Actualment s'està ultimant un procés d'oposició que permetrà incorporar 6 nous policies a la plantilla. No obstant això, el regidor reconeix que aquestes places estaven "pensades per a incrementar la plantilla" mentre que ara l'únic que permetran serà reduir l'impacte de la baixa de les possibles jubilacions. Al remat, encara que Belda valora positivament el relleu generacional al cos, considera que "s'hauria d'haver previst la manera en què es cobreixen les places mentre es fa el procés d'exposició", cosa que segons les paraules del regidor no s'ha aconseguit.

En Cocentaina són 4 els policies que podrien que sol·licitar la jubilació, un d'ells el propi cap de la Policia Local. El regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Cocentaina, Marcos Castelló, també reconeix que els plans del Consistori contemplen en els pròxims dies una reunió per tal de decidir la forma de procedir davant les possibles baixes.