El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

120 milions d'euros per a hostaleria, oci nocturn, cultura, festes i agències de viatge per pal·liar els efectes de la pandèmia

Ximo Puig / AM

Es beneficiaran 33.000 empreses i autònoms que estan patint en major mesura les restriccions, segons la Generalitat.

Generalitat, diputacions i ajuntament han arribat a un acord per destinar 120 milions d'euros a empreses i autònoms que "estan sofrint en major mesura les restriccions" derivades de la Covid-19. A tot el territori valencià es beneficiaran unes 33.000 empreses, segons xifres del Consell.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que els ajuntaments gestionaran aquest fons que permetrà fer costat econòmicament a unes 33.000 empreses i autònoms que estan patint en major mesura les restriccions. Els principals sectors beneficiaris del fons seran l'hostaleria, la restauració, l'oci nocturn, les activitats recreatives, les culturals, les associades a les festes tradicionals i les agències de viatge. Ximo Puig ha anunciat que la Generalitat aportarà el 50%, les diputacions el 30% i els ajuntaments el 20%.

Puig indica que les ajudes van dirigides als sectors que "presenten una pitjor situació perquè han perdut una part fonamental de la seua facturació en els últims mesos, tal com assenyala l'informe realitzat per l'IVIE".

El president s'ha referit a les reunions que està mantenint en els últims dies amb representants de l'àmbit social i empresarial de la Comunitat Valenciana, i s'ha mostrat convençut que "s'arribarà a un acord per a facilitar al conjunt de les empreses que aquest parèntesi siga el més viable possible per al manteniment de la seua activitat futura".

Puig ha assegurat que les restriccions imposades a determinats sectors econòmics per a lluitar contra la pandèmia "estan afectant la seua activitat i per tant tenen conseqüències sobre l'ocupació i la mateixa viabilitat de les empreses". Per això, l'objectiu de la Generalitat és facilitar, en la mesura que siga possible, "que cap empresa viable tancament i que cap autònom haja de cessar la seua activitat econòmica".