El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

13 mesos i 7,2 milions d'euros per reparar el Pont Fernando Reig i substituir els 38 tirants

Seran retirats els 38 tirants del Pont Fernando Reig / R. Lledó
Toni Francés i representants dels grups polítics en representació a Alcoi s'han reunit amb Juan Carlos Moragues

Mentre es realitzen les obres per retirar els 38 tirants, el pont continuarà tallat al trànsit. Les obres de manteniment començaran amb el sosteniment del pont amb 10 torres per desmuntar i substituir els tirants amb seguretat. El següent pas serà reparar el parament (cara d'una paret o mur). Després es retiraran ordenadament les 10 torres que es posaran provisionals per substituir els tirants. A banda s'inclouran nous dispositius per tal de fer proves de resistència dels nous tirants. L'última actuació serà la de millorar els accessos i la il·luminació del nou tauler per fer un manteniment regular

El Ministeri de Foment ja ha comunicat quines seran les actuacions que es realitzaran al Pont de Fernando Reig. El cost serà d'uns 7,2 milions d'euros, sumats als 2,3 milions que ja s'han gastat, segons va informar la diputada nacional socialista Patri Blanquer. Foment ja ha finalitzat l'estudi, i l'acció més important que es realitzarà serà la de retirar els 38 tirants que té el pont. Altra cosa que és segura és que d'ací a 13 mesos, com a mínim, la circulació a vehicles i vianants continuarà tallada.

A partir d'ara es destinaran 7.242.307 d'euros. Les obres de manteniment començaran amb el sosteniment del pont amb 10 torres per desmuntar i substituir els tirants amb seguretat. El següent pas serà reparar el parament (cara d'una paret o mur). Després es retiraran ordenadament les 10 torres que es posaran provisionals per substituir els tirants. A banda s'inclouran nous dispositius per tal de fer proves de resistència dels nous tirants. L'última actuació serà la de millorar els accessos i la il·luminació del nou tauler per fer un manteniment regular.

Mentre es realitzen les obres per retirar els 38 tirants, el pont continuarà tallat al trànsit. Aquestes actuacions han sigut explicades pel cap de demarcació de Carreteres, Ismael Ferrer i els tècnics del Ministeri a l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés. A la trobada també han acudit el regidor de Seguretat, Raül Llopis; el portaveu municipal del PP, Rafa Miró; el portaveu municipal, de Compromís, Màrius Ivorra; la portaveu de Guanyar, Estefania Blanes, i el portaveu de Ciutadans, Jordi Sedano. També ha estat la diputada nacional, Loli Alba.

Després de la reunió l'alcalde, Toni Francés, ha comentat que "des de l'Ajuntament, hem destacat la necessitat al Delegat del Govern d’estar informats puntualment de tots els avanços així com la necessitat de què s'agilitze l'obra i es retallen al màxim els terminis. Com ja hem reiterat, parlem d'una infraestructura important per la ciutat, per tant, necessitem que la solució siga definitiva i segura per als usuaris però també, que la vida dels alcoians puga tornar abans a la normalitat".

Per la seua banda, Juan Carlos Moragués afirma que “la prioritat de Foment és la seguretat de tots els veïns d'Alcoi i després d'un informe exhaustiu els tècnics han decidit canviar els tirants”.