El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

13 rutes per conèixer els encants de les nostres comarques gràcies a la Mancomunitat

Una de les rutes és a l'Ermita d'Alfafara / Mancomunitat

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha presentat les 13 rutes que proposa per a conèixer les nostres comarques. Aquestes són les rutes guiades 20Mils i pretenen repetir l’èxit de 2020 on es van exhaurir totes les places. Les rutes gratuïtes comencen el 12 de juny a Benasau i finalitzaran amb l’espectacular arc de Santa Llúcia, a Penàguila, pel solstici d’hivern.

Les rutes s’organitzen a Benasau, Muro, Cocentaina, Alfafara, Banyeres de Mariola, l’Alqueria d’Asnar, Alcoi, Agres, Alcoleja, Gorga, Benimarfull, Millena i Penàguila. La primera d’elles es a Benasau el 12 de juny i per a totes les rutes estan obertes ja les inscripcions. Es donarà a conèixer el patrimoni històric, cultural, natural i gastronòmic de les comarques, a més dels espectaculars paisatges de les muntanyes i valls.

Les rutes són molt variades: des de descobrir el patrimoni dels campaners de la zona i recuperar el llenguatge dels diferents tocs de campana, rutes oleoturístiques, rutes nocturnes o turisme ornitològic. La Mancomunitat de L’Alcoià i El Comtat aposta per un turisme segur, amb aforament limitat i amb inscripció obligatòria.

Iván Jover, gerent responsable del Departament de Turisme de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat destaca que “l’objectiu a la programació de les rutes 20Mils de 2021 és, a més de donar a descobrir els pobles amb encant que tenim a les comarques, realçar el patrimoni tan ric i variat que tenim. L’arquitectura, les tradicions, la història, la cultura i la gastronomia són l’essència dels pobles i, per tant, són crucials a l’hora de conéixer-los”.

A continuació podeu consultar totes les rutes: