El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

130 músics fan història a l'estadi municipal El Clariano

  • El concert va començar emab mitja hora de retard
  • Les tres bandes amb conveni amb Festers van actuar juntes

Amb mitja hora de retard per una errada en la comunicació de la ubicació del públic a l'estadi Municipal El Clariano va començar un concert que passarà a la història de la música festera d'Ontinyent.

Segons fons de la Societat de Festers quan el públic va traure les entrades se li va assignar un número, però en cap cas se li va comunicar si el seu seient pertanyia a Tribuna o General. Aleshores, la gent va anar accedint a la zona coberta, fugint del sol, el que va suposar una concentració de gent que trencava amb el protocol de seguretat establert. Fins que no va haver una descongestió de la gent de Tribuna o fins que els raigs de sol no van deixar de caure en la General no va començar el concert. De fet, els músics, com a forma de protesta, es van alçar dels seus seients.
Una vegada solucionada aquesta eventualitat, Josep Ferrero, assessor musical de la Societat de Festers va iniciar els parlaments donant pas amb el primer trio de peces musicals, la primera d'elles 'Recuerdos del Pasado' del Mestre Ferrero sota la batuta de Ramón García, director de la Unió Artística Musical d'Ontinyent. El següent en agafar la batuta per dirigir els 130 músics presents fou Jordi Soler, director de Tot per la música que va dirigir 'Velents e Vents' de l'ontinyentí Saül Gómez. Finalment, David Payà, director de l'Agrupació Musical d'Ontinyent va liderar les tres bandes que van interpretar 'Moros i Cristians' de Camilo Pérez Monllor.
Tot va seguit el segon bloc va sonar amb tres marxes més: La Tata (Pasdoble) Gloria (Marxa Cristiana) i Bon Capità (Marxa Mora) La música va deixar de sonar per donar pas als parlaments, tant musicals com polítics.
El darrer bloc, amb 'Veintidós de Abril', 'Abenserraig' i 'Ilicitana' van precedir al gran moment de la nit amb la interpretació de la marxa mora Chimo, himne de la festa morocristiana d'Ontinyent que va posar el punt final a una vesprada-nit que romandrà per sempre en la història de les festes de Moros i Cristians de la capital de la Vall d'Albaida.