El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

14 sancions en un dia per mal ús de mascareta

Una dona en mascareta per Alcoi, imatge de recurs.

Les sancions poden ser per no portar la mascareta, portar-la incorrectament, portar-la en vàlvula o no autoritzada, o per incomplir la distància de seguretat.

La Policia Local d'Alcoi ha fet al llarg de dimecres 22 de juliol 4 controls en diferents punts de la ciutat, i en total ha sancionat 14 persones. Cada multa és d'un màxim de 100 euros.

Primeres denúncies a Alcoi per incomplir amb la nova normativa d'ús obligatori de mascaretes. La Policia Local ha fet quatre controls en diferents punts de la ciutat, amb l'objectiu d'informar i conscienciar a la població sobre la distància de seguretat i el correcte ús de la mascareta, i en total ha interposat 14 sancions.

No es concreta quantes de les sancions eren per no portar la mascareta, però sí que es detallen les diferents sancions que s'arrepleguen en el butlletí de denúncia especial. Així, és sancionable incomplir la distància de seguretat; no portar mascareta; fer un mal ús, perquè ha de cobrir de nas a barbeta; o que no siga una mascareta adequada, com les de vàlvula, ara prohibides. També és sancionable no portar mascareta en transport públic, o privat si no són convivents. Les sancions poden arribar als 100 euros.

Raül Llopis, regidor de seguretat, assegura que "des de la Policia Local s'ha treballat en la conscienciació de la població i l'assumpció de la responsabilitat personal en uns moments on la protecció individual és imprescindible per a garantir la protecció social. Hem estat durant dies informant, a peu de carrer, i recordant, especialment, l'obligatorietat de portar la mascareta. Una tasca de conscienciació imprescindible que es continuarà realitzant però, al mateix temps, és important que aquells que no compleixen amb les mesures acordades, coneguen que el seu comportament pel bé de tots, serà sancionat".