El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

145 famílies participen en el programa d'Atenció Prenatal i de Primera Infància

Han participat 133 unitats familiars a 'Entendre al bebé', 5 en suport a mares i pares en dificultat i 7 en orientació.

El govern municipal d'Alcoi fa tres anys que es troba treballant en l'Equip d'Atenció Prenatal i Primera infància i família, el qual es treballa en tres programes diferents, cada un amb objectius diferents.

El primer de tots es tracta del programa 'Entendre al Bebé', en el que es busca que els pares i mares dels xiquets siguen capaços d'entendre totes les necessitats emocionals dels que necessita el bebé, per tal de tindre un apego emocional més fort i segura. En aquest cas han assistit un total de 133 unitats familiars. Amb tres 3 grups Prenatals de gener a juny amb 50 unitats noves familiars, i 7 Grups Postnatals de gener a juny, amb un total de 83 unitats familiars.

Després es realitza una activitat per a fer suport a les famílies i donar-los coneixement i informació. Aquesta activitat es va centrar en una ponència sobre la importància de la música i el món sonor durant l'embaràs, conduita per Begoña Ibarrola, músic-terapeuta i escriptora de contes infantils. A aquesta van assistir. Per al suport de les famílies han assistit 5 unitats familiars derivades de les diferents UTS de la ciutat.

I per últim, el programa d'orientació, en el que han sigut atesos 7 unitats familiars.

Aranza de Gracia, regidora de Polítiques Inclusives, destaca que "el Pla d'Atenció Prenatal i Primera Infància és un programa pioner a la Comunitat
Valenciana. L'objectiu del projecte és aconsellar a famílies sobre com desenvolupar una correcta atenció des de l'embaràs. Estem molt satisfets perquè la valoració està resultant molt positiva per part dels participants, que cada vegada s'involucren més en el programa"
.

Cal dir que tot açò no haguera sigut possible sense la col·laboració de la regidoria de Salut Pública i Polítiques Socials, els serveis sanitaris d'Atenció a l'Embaràs i Primera Infància i els professionals del departament de Psicologia Evolutiva de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València. I també, les matrones de l'Hospital Verge dels Lliris i les matrones d'Atenció Primària dels Centres de Salut d'Alcoi, el departament de Ginecologia de l'Hospital Comarcal Verge dels Lliris i coordinació i treball compartit amb altres departaments de Benestar Social: UPCCA, E.E.I.I.A.