El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

15 alumnes de Batoi competiran en el primer concurs gastronòmic per aconseguir un contracte en el restaurant del Círculo Industrial

El pròxim 25 de maig, al Círculo Industrial, 15 alumnes del CIPFP Batoi mostraran el que saben fer per tal d'aconseguir un contracte de sis mesos que els complemente la formació

Els alumnes de Cuina presentaran un entrant, i els de Restauració, un còctel. El millor plat i beguda passarà a formar part de la carta del restaurant del Círculo Industrial, però a més, els seus creadors tindran accés a un contracte de 6 mesos per a treballar durant els caps de setmana al servei de restauració del Círculo. És el primer concurs de Gastronomia d'aquestes característiques que se celebra a Alcoi.

És el primer concurs gastronòmic que se celebra a Alcoi de la mà d'un centre educatiu, una empresa de restauració i el Círculo Industrial. Tindrà lloc el pròxim 25 de maig al Círculo, on 15 alumnes del primer curs del Cicle Mitja de Cuina i Gastronomia, i del Cicle Mitjà de Servicis de Restauració, mostraran el que saben fer. Els guanyadors del concurs, un per cada cicle, aconseguiran un contracte de sis mesos al restaurant del Círculo Industrial. El contracte és per a treballar durant els caps de setmana, per tal que puguen compaginar-ho amb els estudis.

El concurs serà al llarg del matí del pròxim dia 25 de maig, i obert al públic. Els alumnes del cicle de cuina presentaran un entrant, i els de restauració, un còctel. Hi haurà a més una taula de degustació on els assistents podran provar altres dels plats que es fan a la cuina de Batoi.

Terol i Reig és l'empresa de restauració que s'encarregarà del restaurant del Círculo Industrial a partir de setembre, i expliquen que amb aquest concurs és una bona oportunitat per als estudiants, que poden aplicar en un treball el que estan aprenent en Batoi. Però també per a ells com a restauradors perquè aconsegueixen contactar amb gent professional formada en un centre de renom, i amb possibilitat de quedar-se una vegada finalitzats els estudis. A més a més, l'entrant i el còctel guanyadors passaran a formar part del menú del restaurant La Gruta.

Des del CIPFP Batoi expliquen que es tracta d'una molt bona oportunitat per als estudiants i la manera de mostrar el que aprenen i del tipus de formació que s'ofereix. Natalia Besó, cap del departament d'Hostaleria i Turisme de Batoi, diu que busquen "la qualitat en el servei, que el turista repetisca, i per això comptem amb els millors, tant en sala com en cuina".

També la regidora de turisme Lorena Zamorano s'ha mostrat molt satisfeta per aquestes "sinergies entre el món empresarial i l'educatiu" que considera molt importants i enriquidores per al turisme alcoià, ja que ajuden a la "professionalització del sector turístic".