El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

9 mitjans aeris s'incorporen a les tasques d'extinció a Beneixama

Sala de control a l'incendi de Beneixama

Es preveu que un total de 26 mitjans aeris treballen en l'incendi. Les flames han cremat ja més de 800 hectàrees i han obligat a desallotjar més de 40 persones. 

Després del treball nocturn, s'incorporen de nou els mitjans aeris a Beneixama, per tal d'intentar controlar l'incendi. A primera hora del matí s'han incorporat 9 i està previst que al llarg del matí siguen 26. Per a primer ahora s'havien programat fins a 15 mitjans aeris: 15 avions de la Generalitat, 9 dels Govern Central i 2 de Castella La Manxa. Però finalment han eixit 9 i s'ha decidit anul·lar l'eixida de l'helicòpter Kamov de Caravaca i de l'avió amfibi FOCA.

Al llarg de la nit han treballat 11 unitats dels Bombes Forestals, 11 vehicles dels Bombers d'Alacant, 12 autobombes, 56 vehicles dels militars de l'UME, 7 brigades de Divalterra i 3 capatassos. Està prevista una nova reunió de coordinació a les 10 del matí per saber com van els treballs. 

Recordem que el foc, que afecta terreny forestal entre Beneixama i Banyeres, ha afectat ja més de 800 hectàrees. Les flames han obligat a desallotjar 45 persones de casetes de camp, que per proximitat a les flames no podien quedar-se a la zona. 

L'incendi es va originar, per causes desconegudes, ahir 15 de juliol a les 14,05. El vent no va ajudar les tasques d'extinció i el foc es va descontrolar, obligant a la Generalitat a demanar l'ajuda dels militars, de la unitat UME, que ha passat la nit en ell poliesportiu de Banyeres.

El risc d'incendis per a ui a les comarques és extrem, per la proximitat amb el foc de Beneixama