El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

15 persones troben feina en plena crisi amb els itineraris d'inserció de Novaterra

Amina i Jordi han trobat feina durant la crisi del Covid-19

 

Durant 2019 han sigut 177 les persones que han recorregut els itineraris d'inserció sociolaboral de Novaterra.

Des que es decretara l'Estat d'Alarma, 15 persones que estaven realitzant el seu itinerari d'inserció sociolaboral amb la Fundació Novaterra han trobat feina en Alcoi. Es tracta d'ocupacions relacionades amb les necessitats d'aquesta crisi sanitària, i són exercides en zones d'alt nivell de persones contagiades.

Una d'aquestes persones és Amina, que aquests dies afronta una nova ocupació en una bugaderia, necessàries aquests dies per a higienitzar la roba de llit d'hospitals i residències. "Ho estem passant malament en aquests moments, però hem de lluitar i ajudar-nos entre nosaltres. Així ho podrem superar i millorar la situació", assegura Amina.

La desinfecció i neteja dels carrers s'ha convertit en un altre dels imprescindibles d'aquests dies per a evitar la seua propagació dels nostres nuclis urbans. Aquest és el cas de Jordi: "Per a mi aquesta feina ha significat una oportunitat per a reinserir-m'en el món laboral, a més de ser un poc més autosuficient, aleshores em proporciona més llibertat".

Gema Navarro, responsable de la intermediació laboral de Novaterra Alcoi, parla sobre la tasca que realitzen des de la Fundació durant la crisi: "Aquests dies estem tenint multitud d'ofertes laborals en sectors com a auxiliar de serveis, neteja, supermercats, vigilància, bugaderia, operari/a de fàbrica, i també s'estan obrint bosses per a l'agricultura per tota Espanya. Per difícil que estiga la situació, continuen havent-hi oportunitats d'ocupació. Des de Novaterra seguim de manera en línia preparant a les persones candidates per a aquestes ofertes i les que vindran en el futur".