El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

152 aturats més a les comarques en juny

Imatge genèrica d'ocupació al sector servicis

Les comarques tenen 5.781 persones en l'atur, 152 noves del mes de juny. Continuen patint l'atur més les dones que els homes: 3.339 dones enfront dels 2.442 homes. 

UGT lamenta una "lenta reactivació" de l'economia que afecta l'ocupació. En el mes de juny, segons les dades oferides pel sindicat, tan sols Ibi redueix significativament l'atur, però la resta de municipis de les comarques l'incrementen. No s'inclouen ací els treballadors recuperats d'ERTOs. 

El sindicat UGT de la Muntanya ha facilitat les dades de l'atur del mes de juny, on es reflecteix un increment en quasi tots els municipis de les nostres comarques. En total, l'atur ha crescut en 152 persones, unes xifres que des d'UGT valoren negativament perquè denoten un "inici pausat de l'economia". 

Des d'UGT concreten que en les dades oferides no es reflecteixen els treballadors recuperats d'ERTOs. A les nostres comarques no tenim dades concretes, però a tota la província d'Alacant s'han rescatat quasi 80.000 treballadors que estaven en un expedient de regulació. 

Però la resta de xifres no són positives a les comarques, Tan sols ha reduït l'atur Ibi en 27 persones, Alfafara en 3, i Gaianes i Planes en una persona cadascun. Però la gran majoria de municipis han vist incrementat l'atur: Alcoi i Banyeres de Mariola en 28 persones cadascun, Onil en 23, Tibi en 13 o Benilloba en 10. En total, les comarques tenen 5.142 persones en l'atur. Continua sent més elevada la xifra de dones, i des d'UGT insisteixen que cal treballar per a reduir aquesta diferència. 

Per sectors, sí que es nota un canvi perquè els més precaritzats són els que han reduït més l'atur, però perquè s'ha représ més fàcilment l'activitat. Així, en la construcció, indústria i servicis s'ha reduït l'atur, mentre incrementa en l'agricultura o en les empreses encara sense activitat. "Aquestes dades no sorprenen, sinó que responen a una situació de reactivació a mitjan gas en l'activitat econòmica", expliquen des d'UGT.

Dades de l'atur facilitades per UGT. Clica en la imatge per accedir al document.

Des d'UGT recorden que la prioritat ara és "salvar l'activitat econòmica i eixir d'aquesta crisi encaminats cap a una recuperació, així com la necessitat d'estendre les mesures de protecció social, les prestacions per desocupació, etc. D'aquesta manera aconseguirem una prompta recuperació de la nostra economia".