El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

155 usuaris participen en el programa Itineraris Integrats d'Inserció Sociolaboral d’Alcoi

Oficines al Carrer Sant Domenech en el moment de la seua inauguració / Arxiu Ajuntament d'Alcoi

Un d'ells ha accedit al mercat laboral, segons l'Ajuntament

Aquest programa està dirigit a persones en risc o situació d’exclusió social. Una de les novetats d’aquest any ha estat el taller de Dret laboral Bàsic, amb 13 participants, en el qual han aprés tant els drets com les obligacions del treballador així com els diferents tipus de contractes, i 3 tallers de Lecto escriptura, amb tres participants que han aprés els coneixements bàsics de lectura i escriptura, per a després poder accedir a l'Escola de Persones Adultes Oròsia Silvestre.

Ja són 3 anys els que l’Ajuntament d’Alcoi du a terme el Programa d'Itineraris d'Inserció Sociolaboral. Al llarg de l'any 2019, s'han atés 155 usuaris, la gran majoria d'ells derivats per Serveis Socials i la resta derivats per l'Agència de Desenvolupament Local o usuaris que s'han dirigit personalment a l'oficina del carrer Sant Domènec 5, perquè volien participar en el Programa i millorar el seu nivell d'ocupabilitat.


En el programa estan treballant dos Tècnics d'Inserció Sociolaboral i un Treballador Social i, per a finalitzar el curs, que es reprendrà al setembre, s'ha realitzat un lliurament de diplomes a tots els participants per part de la regidora de Polítiques Socials en funcions, Aroa Mira. El programa està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusive.


Enguany, des de gener, a l'Aula d'Informàtica del Centre Social de la Zona Nord, els dijous s'està realitzant el taller d'Alfabetització Digital, sent 15 les sessions realitzades fins al moment suposant més de 30 hores de formació en aquesta matèria, amb 24 participants. L'objectiu d'aquest taller és acostar les noves tecnologies a aquest col·lectiu, ja que és una competència indispensable ja no només per a la cerca activa d'ocupació, sinó també per a poder realitzar gestions bàsiques diàries. A més, gran part dels assistents a aquest taller, realitzen setmanalment tasques de cerca activa d'ocupació a través d'Internet. Assenyalar que alguns d'ells ja han realitzat entrevistes de treball arran d'aquesta cerca i fins i tot, un d'ells ha accedit al mercat laboral.

Aroa Mira destaca el treball realitzat des d'aquesta oficina: “Cal destacar el treball realitzat aquests tres últims anys en l'oficina del carrer Sant Domènec per ajudar a trobar ocupació a les persones més vulnerables”. Mira continua dient que “més enllà de les xifres, en aquests casos és important, els noms, darrere de cadascun d'aquests usuaris hi ha una història i una família, i tant ells, per la seua intenció de créixer com a persones, com les persones que treballen amb ells, es mereixen un reconeixement”.