El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

156 residents han mort ja per Coronavirus a les residències valencianes

Centre de majors DomusVi d'Alcoi.
  • Barceló ha avançat que al llarg de la propera setmana es podria tornar a donar informació puntual d'afecció de la pandèmia per residències
  • 745 residents ja han donat positiu per la malaltia, als quals se sumen als 202 facultatius.

Repunt en la xifra de víctimes mortals per Coronavirus en residències de majors. Les xifres facilitades per Sanitat aquest diumenge parlen de 19 noves víctimes mortals, que eleven el total a tota la Comunitat fins a les 156 morts.

Barceló ha confirmat en la compareixença d'aquest diumenge que són 95 els geriàtrics amb algun cas positiu entre els seus interns, 24 en Alacant. 745 residents ja han donat positiu per la malaltia, als quals se sumen als 202 facultatius.

A més ja són 11 les residències a tota la Comunitat que es troben sota vigilància activa de personal sanitari, dos en les últimes 24 hores. En referència al reagrupament de persones majors afectades per Covid-19 en les residències que es troben sota aquesta vigilància, la consellera ha assegurat que encara no ha començat el trasllat de pacients. D'acord amb la informació facilitada, cada intern és sotmés a una avaluació individualitzada per part de la Unitat d'Hospitalització Domiciliària (UHD), que s'encarrega de determinar si es requereix el trasllat del resident.

Al centre DomusVI d'Alcoi continua sense actualitzar-se informació, i és que ja fa dies que Sanitat no especifica per cada geriàtric xifres de contagis ni de morts per. No obstant això, Barceló ha avançat que al llarg de la propera setmana es podria tornar a donar informació puntual d'afecció de la pandèmia per residències. L'última dada coneguda és la del 30 de març, amb 32 residents que van faltar.