El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

16.000 euros per als premis de novel·la Isabel-Cara Simó’ i de teatre Pep Cortés d’Alcoi

Natalia Gisbert fou la guanyadora de la primera edició del premi 'Isabel Clara-Simó' / AM

Dos grans artistes donen el nom als premis ‘Ciutat d’Alcoi’. El Butlletí Oficial de la Província ha publicat les bases dels premis ‘Ciutat d’Alcoi’ de novel·la Isabel-Cara Simó en la seua segona edició i de teatre Pep Cortés que arriba a l'edició XLVII. Cada premi té una dotació de 8.000 euros.

El premi ‘Ciutat d’Alcoi’ de novel·la Isabel-Clara Simó compleix la seua segona edició, i serveix per a la promoció i suport a la creació literària escrita en català. L'any passat el va guanyar la jove alcoiana, Natalia Gisbert.


Pel que respecta al XLVII Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre ‘Pep Cortés’, és un premi ja consolidat a punt d'arribar al mig centenar d'edicions i el seu objectiu és donar suport econòmic a l'autoria dramàtica escrita en valencià o en qualsevol altra varietat de la llengua catalana. L'any passat va viure el seu rècord d'obres presentades amb 62, sent el guanyador Paco Romeu.


En tots dos casos les obres presentades hauran de ser originals i inèdites. Es concedirà un únic premi tant en novel·la com en teatre per a la persona autora de l'obra vencedora dotat amb 8.000 euros bruts, d'aquesta quantitat es descomptarà el percentatge legal per l'IRPF.


Raül Llopis, regidor de Cultura, sosté que “aquests premis, juntament amb moltes altres iniciatives, van ser un dels motius pels quals la Generalitat va valorar la nostra ciutat per a atorgar-li la capitalitat cultural. Són importants perquè serveixen per a promocionar la nostra cultura i la nostra llengua. A més també són un homenatge a dos grans de la cultura d'Alcoi que ja no estan entre nosaltres, Pep Cortés i Isabel-Clara Simó. Per a finalitzar vull destacar que el premi de novel·la va sorgir de la participació ciutadana a través del Consell de Cultura, l'òrgan principal de participació en el món de la cultura de la nostra ciutat del qual estem molt orgullosos de la seua creació i del treball que realitza”.