El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

16 comerços demanen les ajudes per obrir i rehabilitar negocis al centre d'Alcoi

Carrer centre Alcoi / ARA
5 sol·licituds han sigut per a la rehabilitació de locals i 11 per a iniciar un nou negoci

 Hi ha hagut una bona acceptació de les primeres ajudes per obrir negocis al centre d'Alcoi amb 16 en total, 5 per rehabilitar els locals i 11 per a nous projectes de negoci.

És la primera volta que des de la Regidoria de Comerç d'Alcoi es vol incentivar la implantació de negocis i comerços al centre històric de la ciutat i per a dur-lo a terme s'han creat unes ajudes que han tingut una bona acceptació.

Tras acabar el termini de presentació d'instàncies hi han hagut un total d'11 negocis els que han demanat ajudes per l'obertura de noves activitats i 5 per a cobrir les despeses de rehabilitació de locals de baixos per a posar activitat empresarial.

Vanessa Moltó, regidora de comerç, després de vorer la bona acceptació, ha dit que "és un fet que demostra que l'activitat del centre està dinamitzant-se i que les mesures en les quals estem treballant són positives i, per tant, hem de seguir incidint en elles" també ha senyalat que "tenim sol·licituds de negocis situats en Sant Nicolau, Santa Rita, Sant Josep, Sant Mateu, Alarcón, Pintor Gisbert o Sant Llorenç, entre altres. Per tant, cal destacar també que hem complit l'objectiu d'incidir en la rehabilitació del centre però sobretot, en molts d'aquells carrers que més necessitaven ampliar l'activitat empresarial"

La quantia pot arribar fins als 3000 € d'ajudes per a l'obertura de negocis, tant de nova creació com de negocis que es traslladen d'una altra part al centre de la ciutat i es demana un contracte de lloguer de mínim 1 any o un contracte de compravenda d'un local al centre de la ciutat, a més d'haver sol·licitat la coneguda com a 'llicència d'apertura'.

I l'ajuda que se centra en la rehabilitació de locals pot ser d'una subvencionar fins al 70% de les obres fins a un màxim de 10.000 euros, sempre que aquestes estiguen destinades a convertir l'espai en un lloc per fer activitat comercial.