El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

160 hectàrees cremades en la Vall de Gallinera

AIxí ha quedat el paratge de Vall de Gallinera
  • Els pitjors moments es van viure dissabte de vesprada amb un foc virulent, molta calor i vent.
  • Els incendis s'han vidt i olorat des de tot El Comtat
  • Un altre incendi, en Castell de Castells (Marina Alta), també s'ha donat per controlat aquest matí amb 16 hectàrres cremades.

Segons les autotritats, el foc de la Vall de Gallinera declarat dissabte a la nit està estabilitzat, però amb risc seriós que es torne a encendre per la forta calor que fa. Pel moment han cremat 160 hectàrees.

Quatre hidroavions continuen refrescant la zona, de gran vàlua ecològica i pròxima a nuclis urbans xicotets que han passat la nit en vetla per culpa d'un incendi forestal declarat en la vesprada de dissabte i que, segons la Generalitat, ha cremat 160 hectàrees de bosc mediterrani.

AIxí ho ha reconegut en declaracions per mitjà de les xarxes socials del Consell, el director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel.

En un principi s'havia parlat d'unes 200 hectàrees, però finalment, la quantitat és -per sort- menor. Ha afectat la zona de la Vall de Gallinera, en la Marina Alta però molt a prop del Comtat. De fet, el foc s'ha pogut veure i olorar perfectament des de tots els pobles de la plana de Muro.

Des de les 7 del matí

Han aconseguit estabilitzar l'incendi des de les 7 del matí, quan s'han incorporat 10 mitjans aeris, ja que a la nit no poden operar. A poc a poc i aprofitant que no hi havia vent, s'han fet amb ell.

Els pitjors moments es van viure dissabte de vesprada amb un foc molt virulent i on es va témer perquè el foc arribara als pobles. Feia molta calor i molt de foc.

A més a més, va coincidir amb un altre incendi, en Castell de Castells (Marina Alta) que també s'ha donat per controlat aquest matí amb 16 hectàrres cremades..