El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

17 detinguts en l’operació antidroga a Alcoi

Imatge dels agents de part del material confiscat

Els agents donen per desarticulada una important banda dedicada no sols a la venda de droga a la menuda, sinó també especialitzats en el robatori de vivendes. Se’ls considera responsables d’almenys 10 assalts a cases.

Aquest dilluns 17 de desembre, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional desplegaven un ampli dispositiu a Alcoi dins d’una operació contra el narcotràfic. Tal com els va contar ARAMULTIMÈDIA, hi hagué escorcolls en diversos edificis del centre, al carrer Sant Jaume o Sant Francesc. L’operació estava sota secret de sumari, però finalment hui s’ha desvetllat el resultat de les investigacions: 17 detinguts, un d’ells menors, no sols com a responsables d’una xarxa de venda de drogues a la menuda, sinó també suposats autors d’almenys 10 robatoris en vivendes d’Alcoi, Millena o Agullent.

Segons informen des del Ministeri de l’Interior, l’operació l’han duta a terme de manera conjunta agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que des de feia mesos seguien a membres de l’organització. Segons expliquen els agents, “l’organització criminal estava fortament estructurada”, i no sols es dedicava a la venda de drogues a la menuda, sinó que també “s’havien especialitzat en la realització de robatoris amb força en vivendes i cases de camp, de les quals havien aconseguit un gran botí de joies”. A més a més, part de la banda es dedicava també a “l’assalt d'altres bandes rivals dedicades al cultiu de la marihuana. En aquests assalts, a més de la substància il·legal, també s’apropiaven dels útils de cultiu per a seguir ells mateixos amb la plantació en algunes de les seues vivendes”.

Un dels escorcolls al carrer Sant Francesc

El seguiment i la investigació permet als agents localitzar fins a 7 vivendes, 5 en Alcoi, 1 en Cocentaina i altre a Agullent, que la banda gastava per a la venda de droga o guardar els efectes robats. Com a resultat, 17 detinguts, “desarticulant completament l’organització criminal”. Entre els detinguts hi ha un menor d’edat, i una persona reclamada per un jutjat d’Alacant per a ingressar en preu. Tots els detinguts, d’entre 16 i 51 anys, han passat a disposició judicial, acusats dels delictes de Grup Criminal, un altre contra la salut pública i robatori amb força.

En els escorcolls s’ha confiscat més de 5.000 euros en efectiu, 90 grams d’heroïna i 10 paperines preparades per a la venda; 20 grams de cocaïna i 58 paperines preparades; 32 grams d’haixix, 168 plantes de marihuana i “multitud d’efectes procedents dels robatoris, dels quals destaquen un quad, gran quantitat de joies, diverses televisions i quatre armes simulades”.