El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

170 persones descobreixen Alcoi pels espais urbans de la Guerra Civil

Refugi de Santo Tomás. Imatges facilitades pel CAEHA.

Ha sigut la primera de les 10 excursions al voltant Alcoi, que enguany compten amb dos novetats: una ruta per les antigues escoles, i altra per la història d'alguns carrers. Informacions i inscripcions en l'Oficina de Turisme. En ARAMULTIMÈDIA t'oferim tota la informació i enllaços. 

Gran èxit de participació en la primera ruta de les 10 previstes per a enguany en el cicle per a descobrir Alcoi, organitzades pel Centre d'Estudis Històrics i Arqueològics d'Alcoi, el CAEHA; el Museu Arqueològic, i la regidoria de turisme d'Alcoi. Aquesta primera excursió recorria els espais urbans de la Guerra Civil, com els refugis de Cervantes i Santo Tomás, a més de conéixer "les petjades que la Guerra Civil va deixar en diversos edificis de la ciutat". Els assistents, 170 en dos torns, han estat acompanyats de les explicacions d'Àngel Beneito i Paco Blay, historiadors i creadors de la ruta, a més de reconeguts especialistes en la recuperació de la Memòria Històrica i el patrimoni de la Guerra Civil a Alcoi.

Una parada de la ruta. Imatge facilitada pel CAEHA.

Però, com diem, aquesta era la primera proposta, i encara queden altres nou. La següent és en març, amb una excursió pels edificis modernistes. I recordeu que enguany hi ha dos novetats. En maig, Álvaro Verdú ens guiarà pels antics carrers d'Alcoi en la ruta 'Del llibre al plànol'. I en juny, Jordi Ortiz, Sergio Pastor i Inés Vicens recorreran les antigues escoles alcoianes en "Escenaris de l'ensenyament".

Totes les rutes són gratuïtes, i en la majoria no es requereix inscripció prèvia. En aquest enllaç teniu més informació.