El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

18 cotxes amb llunes trencades i dos policies ferits. Balanç d'una nit de festa en Alcoi

Lluna trencada al carrer Tibi / AM

Fins a 18 vehicles amb les llunes trencades i dos policies ferits, tot a càrrec d'un sol responsable, una persona d'origen algerià que fou detinguda i a qui se li imputen delictes de danys i d'agressions físiques.

"En tots els meus anys de regidor no havia vist res semblant". Paraules del regidor de Seguretat, Raül Llopis, per a referir-se a l'incident registrat la matinada d'aquest 12 de gener en els voltants de la plaça Gonzalo Cantó d'Alcoi, el punt neuràlgic de la festa nocturna en Santa Rosa. Fins a 18 vehicles amb les llunes trencades i dos policies ferits, tot a càrrec d'un sol responsable, una persona d'origen algerià que fou detinguda i a qui se li imputen delictes de danys i d'agressions físiques.

La detenció del presumpte responsable es va realitzar immediatament després dels fets, gràcies a l'acció de la Policia Local, encara que el cas ja ha sigut transferit a la Policia Nacional. No hi ha confirmació oficial, però tot apunta que el subjecte hauria pogut estar baix l'efecte d'alguna substància a l'hora d'escometre els danys. El regidor de Seguretat destaca la virulència en el comportament del detingut, causant lesions a dos policies que van intervenir en el seu arrest, un dels quals ha demanant la baixa. Fou tal la resistència oposada que els agents el van haver de reduir fins en dos ocasions per poder procedir a la detenció.

Llunes i retrovisors de fins a 18 vehicles es va veure afectats per l'onada de destrucció desencadenada al voltant de la mitjanit del dissabte 11 i el diumenge 12 de gener. Encara que els desperfectes en via pública entren malauradament en la tònica general d'un cap de setmana, el cert és que en Alcoi feia temps que no es veia un incident tan notori en tan curt espai de temps, i sobretot, a càrrec d'una única persona. No obstant això, recorda Llopis, "a diferència d'altres ocasions el responsable ha sigut identificat i per tant haurà de fer-se responsable dels danys si així ho decreta el jutge".