El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

18 empreses de l'Alcoià-Comtat i 35 de la Vall d'Albaida acudeixen a la fira de fires del tèxtil

Stand de Comersan, un dels representant de les nostres comarques a Frankfurt / Comersan
A Frankfurt se celebra Heimtextil, on acudeixen uns 70.000 professionals d'uns 140 països

Les nostres comarques tenen, any rere any, una cita a Frankfurt. Es tracta de Heimtextil, una de les fires del sector tèxtil referents a tot el món. Allí estan representades 18 empreses de l'Alcoià - Comtat i 35 de la Vall d'Albaida. En total, acudeixen 71 empreses valencianes, el que suposa un 61% de les empreses espanyoles a Frankfurt. Donada la seua importància, també han acudit el Conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent; la Directora General de l'IVACE, Júlia Company; i el President de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez. La Fira se celebra des de hui, 10 de gener, fins al 13 del mateix mes.

El gran mercat del textilhogar valencià està fora de les fronteres del territori espanyol. Concretament el mercat europeu representa 2/3 parts de les exportacions totals. Fora del vell continent, cal destacar Amèrica (EUA i Mèxic), el Nord d'Àfrica (Marroc) i el Pròxim Orient (Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs).

Els Tèxtils per a la llar segueixen mantenint un espectacular creixement de les seues exportacions, la qual cosa ha permès aconseguir la xifra de 1.199 milions d'euros d'exportació. L'exercici que s'acaba de tancar ha augmentat el 8,3% el volum exportador respecte a l'any 2015, havent-hi acumulat en els últims 4 anys un increment del 42% en el valor de les exportacions. Per segments comercials, les catifes i moquetes han sigut els productes més dinàmics en l'augment percentual de les seues exportacions que s'han incrementat un 13%, encara que li segueixen a la saga la roba de llar i els teixits de decoració en nivells del 8,5% i 7,4% d'increment, respectivament.

Comersan: referent un any més a Heimtextil

Comersan es consolida com a empresa veterana a la fira de fires del sector tèxtil com és Heimtextil a Frankfurt. Fa ja 16 anys que assisteix i en aquesta ocasió presenta tota la seua oferta tèxtil per a la llar, la decoració, la tapisseria i el "Contract", incloses les noves col·leccions que es presenten per primera vegada a aquesta prestigiosa fira.