El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

18 obres de teatre de 15 centres educatius d’Alcoi en la segona edició de la Mostra de Teatre

18 obres de teatre de 15 centres educatius d’Alcoi en la segona edició de la Mostra de Teatre / Ajunt. Alcoi
El col·legi Salesianos San Vicente Ferrer és el que més obres presenta. Aquesta mostra serà a abril

Després de l’èxit de la primera edició de la Mostra de Teatre Escolar d'Alcoi, enguany, es presenten 18 obres de teatre de 15 centres educatius, sent el col·legi San Vicente Ferrer el que més obres presenta.

La Mostra de Teatre escolar d’Alcoi creix en centres educatius, obres i nous espais escènics. Després de l’èxit de l’any passat, que va ser la seua primera edició, repeteixen amb un total de 15 centres escolars participants.

Aquesta iniciativa està impulsada per les Regidories d’Educació i Cultura, i se celebrarà del 16 al 19 d’abril, amb la intenció de crear pedrera d’actors i públic, i consolidar la gran importància que les arts escèniques tenen en la ciutat.

Un total de 18 obres de teatre de 15 centres educatius es presentaran, sent el col·legi Salesianos San Vicente Ferrer el que més obres presenta, en total de 3, tal com ja va fer l’any passat. També el Col·legi José Arnauda durà endavant 2 obres, i la resta de centres que repeteixen són: l’Escola Municipal de Teatre, CEIP Miguel Hernández, CEIP Sant Vicent, IES Andreu Sempere, Sagrada Familia, Salesianos J XXIII, Romeral, Sant Roc i Horta Major amb una obra per centre. A més, s’incorpora, CIP FP Batoi, CPEE Tomás Llácer, La Presentación i IES Pare Vitòria.

Les obres tindran una duració de 15 minuts com a mínim i 40 com a màxim i es posaran en escena al matí per al públic escolar i a la vesprada, per al públic en general al teatre Principal, Centre Cultural Mario Silvestre i el Teatre Salesià que s’incorpora enguany.

L’edil de cultura, Raül Llopis, diu que “l’objectiu de l’Ajuntament d’Alcoi, com a ciutat bressol de les arts escèniques, és apropar aquest art a la majoria de la població. La Mostra Escolar és, sens dubte, una aposta importantíssima per aconseguir que, des de menuts, els alcoians gaudisquen del teatre tant des de l’escenari com des del pati de butaques, veient als seus propis companys. Hem incorporat un nou escenari, el Teatre dels Salessians a causa de l’augment d’obres i de centres per a poder tindre totes les representacions en una setmana”.

Per la seua part, Alberto Belda, regidor delegat d’educació, destaca l’alta participació de la segona edició del certamen: "Volem agrair als centres l’esforç per participar d’aquesta festa del teatre des de l’escola. La resposta ha sigut més nombrosa encara que l’any passat, que ja va ser un èxit, en la que alguns centres no els va donar temps a preparar una proposta. Sense ells aquesta iniciativa no seria possible".

A banda, el dia 20 d’abril està programat un acte de clausura al teatre Calderón, a les 19 hores ’Teloncillo Teatre’ representarà ‘Caperucita. Lo que nunca se contó’, un obra per a tota la família que ha guanyat el ‘VI Certámen Barroco infantil, del 40 Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro 2017’ el ‘Premio FETEN 2017’ al millor text, i un espectacle recomanat per la ‘Red Española de Teatros’.