El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

18 oportunitats per apropar-se al món dels bombers de la mà del MUBOMA d'Alcoi

D'esquerra a dreta, Jorge Rodríguez, director de l'empresa que gestiona el museu; la regidora Lorena Zamorano; i la tècnica del museu Elena Méndez
El Museu dels Bombers proposa fins a 18 jornades de visita gratuïta amb activitats especials al llarg del 2018

Però no sols amb visites, sinó també amb originals propostes com una activitat sensorial amb nadons, uns jocs olímpics del MUBOMA en estiu o l'oportunitat de gaudir del cinema amb rosetes dins del museu. Són 18 jornades de portes obertes, amb activitats totalment gratuïtes, per a gaudir del museu al llarg del 2018.

"Un museu no és tan sols un magatzem on guardar coses antigues. És un ésser viu i no té sentit sense els seus visitants". Així ho diu Elena Méndez, tècnic del MUBOMA, el Museu dels Bombers de la província d'Alacant que està ubicat a Alcoi. I precisament pensant en els visitants, el MUBOMA ofereix al llarg del 2018 fins a 18 jornades de portes obertes, amb activitats familiars especials i totalment gratuïtes, per tal d'animar a la gent a visitar aquest emblemàtic museu i conéixer de prop com és el treball dels bombers.

Al llarg de l'any hi haurà visites teatralitzades, tallers o activitats mediambientals. També celebracions especials per a Halloween, el dia dels Museus, el Nadal o la Setmana Modernista. Però a més hi haurà originals propostes, com una activitat sensorial amb nadons, uns jocs olímpics del MUBOMA en estiu, una celebració al voltant del rap, la visita d'un personatge de l'Edat Mitjana en el mes d'abril o la possibilitat de gaudir d'una pel·lícula amb rosetes dins del museu.

Jorge Rodríguez, director d'Esatur, empresa que gestiona el museu, reconeix que "el MUBOMA està en un lloc desconegut, poc accessible. Però magnífic per a visitar. No sols pel contingut, sinó pel continent. L'obra de rehabilitació és espectacular". Rodríguez considera que "tots haurien de vore'l almenys una vegada" i convida a tota la província d'Alacant a aprofitar una de les jornades gratuïtes per a gaudir d'un dia en Alcoi. La regidora de turisme Lorena Zamorano, ha agraït al MUBOMA totes aquestes activitats que "donen dinamisme al centre i afavoreix tota la destinació d'Alcoi".

Hi haurà una o dos propostes gratuïtes cada mes, de les quals el museu informarà per xarxes socials. La pròxima és l'activitat sensorial amb nadons, una original proposta per al 25 de febrer. Més endavant, el 3 de març, es podrà gaudir del cinema dins del museu, amb la projecció d'una pel·lícula d'animació sobre avions i vehicles de rescat.

Però a més de les activitats extraordinàries, el MUBOMA ens ofereix l'oportunitat de conéixer com són i eren els bombers, eixa professió on s'arrisca la vida pels altres. El MUBOMA compta amb una col·lecció permanent de vehicles originals del segle 19 i principis del 20. I per si tot açò fora poc, també es pot gaudir d'exposicions temporals de diverses temàtiques. Ara mateix es pot visitar la mostra fotogràfica "Bombers de Cinema".