El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

18 persones rebran en Alcoi un contracte laboral gràcies als programes d'ocupació del Servef

Operaris municipals contractats amb el programa 'Avalem Joves'/ Obres i Serveis Ajuntament d'Alcoi

Els interessats han d’estar donats d’alta en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) o acudir al mateix a apuntar-se i complir els altres requisits de la convocatòria.

L'Ajuntament d'Alcoi ha rebut dos subvencions en el marc de la iniciativa anomenada «Avalem Experiència», que destinarà 271.056 € per a contractar durant mig any a 18 persones majors de 30 anys.

Un dels programes, dotat de 144.543 €, permetrà contractar a 10 persones aturades majors de 30 anys durant 6 mesos. Els perfils professionals són els següents: 2 oficials de jardineria, 2 oficials elèctrics, 4 oficials d'obres per al manteniment de carrers i parcs, 1 tècnic informàtic per al manteniment de les xarxes municipals, i 1 educador social per a un programa de mediació comunitària en zones de vulnerabilitat social. Per a cada treball es requereix la titulació específica o experiència laboral prèvia, així com estar inscrit al Servef.

Amb l'altre dels programes es contractarà per a un termini de 6 mesos a 8 persones aturades de llarga duració (més de 360 dies inscrites al Servef), gràcies a una dotació de 126.512 €. Els perfils són els següents: 1 enginyer tècnic forestal, 2 oficials de jardineria per a actuacions de prevenció d'incendis, 3 educadors ambientals per al projecte d'educació ciutadana de separació de residus, 1 dissenyador gràfic per al projecte de digitalització, tractament i conservació de l'arxiu municipal, i 1 informàtic per al control i estandardització d'alarmes i programa de gestió informàtica aplicada a la seguretat.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, destaca el gran esforç realitzat en matèria de contractació des de l'Ajuntament, al·ludint a les més de 350 contractacions fetes amb el programa 'Avalem Joves', que sumades a les vora 20 d''Avalem Experiència' "ha reduït als últims anys d'una manera important la taxa d'atur".