El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

180.000 euros en ajudes a autònoms, empreses i comerços de Castalla

L'alcalde i la regidora d'hisenda de Castalla presenten les ajudes econòmiques que es podran demanar aquest mes.

Per a més informació de les ajudes pots visitar la web de l'Ajuntament de Castalla o contactar amb l'ADL.

Són tres línies d'ajudes que gestiona l'Ajuntament de Castalla i que ja es poden sol·licitar o s'obrirà el termini d'ací poc.

La primera la finança la Diputació d'Alacant, i són ajudes directes a autònoms, xicotetes empreses i professionals per a pagar despeses de lloguers, consultoria o la quota d'autònom. El màxim per sol·licitud és de 3.000 euros, i el fons previst per aquestes ajudes és de quasi 72.000 euros. En aquest cas, les ajudes ja s'han publicat en el Butlletí Oficial de la Província, el BOP, així que ja es poden demanar. El termini conclou el 4 d'agost.

La segona línia d'ajudes formen part del pla Resistir que costeja la Generalitat Valenciana. Es preveu un total de 69.600 euros en aquesta línia, on xicotetes empreses afectades per la pandèmia poden demanar ajudes de fins als 2.000 euros. Està previst que es publique en el BOP d'ací poc, i una vegada es publique hi ha 10 dies per a fer la sol·licitud.

I per últim tenim les targetes-regal que ha posat en marxa l'Ajuntament de Castalla, amb finançament local. Una idea que afavoreix les compres perquè els clients tenen descomptes, però sense que el comerç rebaixe el preu realment, sinó que l'Ajuntament paga la diferència. S'han preparat 1.333 targetes-regal, i en cadascuna d'elles l'Ajuntament ha posat 30 euros, un total de 39.990 euros. Els castelluts podran comprar-les per altres 30 euros, i així en la targeta hi haurà 60 euros per a gastar en els comerços locals. Aquestes ajudes també es publicaran en el BOP d'ací poc, i des d'eixe moment hi ha 20 dies per demanar les targetes. Cal ser major d'edat i estar empadronat durant almenys un any a Castalla, i les targetes es podran gastar en les tendes locals fins al 15 de novembre d'enguany.

En total en les tres línies d'ajudes, 181.600 euros que en el pròxim mes es posarà en circulació a Castalla. Gema Sánchez, regidora d'hisenda, diu que "són unes ajudes molt importants per als sectors que més han patit la pandèmia de la Covid-19 i volem ajudar en tot el que siga possible". Tota la informació de les ajudes es pot consultar en la web de l'Ajuntament, , "amb informació diferenciada, ja que cada ajuda té unes particularitats i uns terminis diferents", i si hi ha dubtes, es pot contactar amb l'ADL per correu electrònic o en el telèfon 676 71 27 09.