El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

19 centres educatius participaran en el projecte de compostatge del Consorci Terra

Presentació a l'Àgora d'Alcoi / Consorci Terra

De moment participen centres educatius d'Alcoi, Cocentaina, Muro, Benilloba, Sant Joan, Xixona, Mutxamel i Sant Vicent del Raspeig

La conscienciació i educació pel Medi Ambient és clau. El Consorci de Residus Terra ha iniciat un projecte de compostatge. Els instituts rebran tot el material necessari per realitzar aquest projecte, com compostadores, diferent material didàctic i poals airejats.

El projecte s’iniciarà a 19 instituts d’Alcoi, Cocentaina, Muro, Benilloba, Sant Joan, Xixona, Mutxamel i Sant Vicent del Raspeig. El projecte ha començat amb reunions informatives. 

El desenvolupament del procés de compostatge en centres educatius és un exemple de conscienciació i un pilar important per a aconseguir el model d'economia circular. D'entre tots els materials, el més important és el compostador, ja que és ací on les restes orgàniques introduïdes es transformen en compostos. És per això que cada centre disposarà d'un compostador dinàmic de 400 litres amb una capacitat aproximada de 2.700 kg de residus a l'any. Amb aquesta capacitat els centres podran produir aproximadament 1.000 kg de compost a l'any que podran utilitzar com a abonament als jardins o l'hort escolar.

Durant el desenvolupament del projecte, els centres educatius disposaran d'un seguiment i assessorament continu a través de contacte telefònic, correu electrònic i la pàgina web del mateix programa per a resoldre dubtes, comunicar incidències o traslladar comentaris o bones pràctiques. A més, en la pàgina web es pot trobar tota la informació del projecte, notícies i material per a poder dur-lo a terme.