El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

19 places d'aparcament habilitades al centre d'Alcoi en la zona del forn morú

La part baixa del solar, amb el forn morú i nous arbres
La part del solar que es destina a pàrquing ja està finalitzada. La següent fase és la rehabilitació i tractament del forn morú que hi ha a la zona

Ja han acabat les obres per adequar el solar del carrer Sant Joan com a pàrquing. Els cotxes ja aparcaven allí, però ara s'ha asfaltat i s'han delimitat les places, amb cabuda per a 19 vehicles. L'increment de places és necessari a la zona, sobretot quan comencen les obres de la nova comissaria de la policia nacional a la placeta de les Xiques, la qual cosa incrementarà el pas de persones per la zona.

La gent ja aparcava en aquest solar, però havia de sortejar els bonys i les pedres. Ara està asfaltat i amb les places delimitades, amb espai per a 19 vehicles. La meitat del solar, la que fita amb el carrer Sant Joan, és la que s'ha habilitat per a aparcament. L'altra meitat, en el carrer Barbacana, és la que acull el forn morú, ara protegit amb tanques però que en un futur rebrà un "tractament adequat", segons expliquen des del consistori. També s'ha adequat com a zona verda, amb la col·locació d'arbres, com es pot vore en la imatge d'ací a la dreta.

El regidor d'obres Jordi Martínez assegura que amb aquesta obra d'adequació del solar amb places de pàrquing es dóna resposta a una de les demandes dels veïns i "aquesta era una zona degradada de la ciutat que hem recuperat". A més a més cal recordar que en la placeta de les Xiques està previst que s'instal·le la segona comissaria de la Policia Nacional d'Alcoi per a tràmits administratius, per la qual cosa es preveu "un augment de la seguretat que ens han demandat els veïns i una major necessitat de places d'aparcament, ja que moltes persones hauran d'anar a la Policia a realitzar diverses gestions com la renovació del DNI o passaport, entre d'altres".