El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

2.000 visites en l'edició més internacional de Home Textiles Premium

Expositors a les instal·lacions de la Caja Mágica

Al llarg dels tres dies de certamen s'ha generat un bon nombre de comandes per a la pròxima temporada, així com diferents projectes en l'àmbit contract a escala internacional.

La fira Home Textiles Premium by Textilhogar ha tancat la seua edició més internacional amb un balanç de més de 2.000 visites, les quals han convertit el recinte de la Caja Mágica de Madrid en l'epicentre del tèxtil durant els dies 12, 13 i 14 de setembre.

La responsable d'internacionalització d'ATEVAL, Leila Bachetarzi, destaca l'increment entre un 15 i un 23% en la xifra de visitants respecte a anys anteriors, el que implica una "consolidació del certamen i un posicionament en el calendari firer internacional". Des d'ATEVAL també s'ha aconseguit concretar al voltant de 1.400 reunions de treball i s'ha registrat la visita de 200 compradors addicionals que han acudit a la fira pels seus propis mitjans.

Més enllà de valors quantitatius el més destacable d'aquesta edició ha estat el gran volum de negoci que han generat els 84 expositors directes, i per damunt de tot, l'àmplia internacionalització dels compradors, que s'han donat cita a la fira procedents de 33 mercats diferents.

Al llarg dels tres dies de certamen s'ha generat un bon nombre de comandes per a la pròxima temporada, així com diferents projectes en l'àmbit contract a escala internacional.

S'ha de destacar el gran protagonisme de la missió 'Compradores Internacionales', coordinada per la patronal tèxtil ATEVAL – Home Textiles from Spain, amb el suport d'IVACE Internacional i ICEX, i que ha permés la visita d'un centenar de professionals de països com els Estats Units o el Regne Unit, que aquest any han tingut presència a la fira per primera vegada. A ells s'ha de sumar prop de 200 compradors també internacionals i que han visitat la fira per iniciativa pròpia, fet que incrementa el valor de Home Textiles Premium com un punt d'impuls per a la internacionalització del sector tèxtil espanyol. El balanç fet pels organitzadors parla de més d'un millar d'encontres directes i encontres de negoci B2B (transaccions comercials directes) entre expositors i compradors internacionals.

Molts dels professionals presents a la fira han destacat el nou espai 'El Cubo', dedicat a la línia de comerç contract i amb presència dels millors editors tèxtil del país, que per a aquesta ocasió han dissenyat una sèrie d'instal·lacions recreant diferents habitacions d'hotel i que han estat especialment reconegudes per la seua originalitat, disseny i innovació.

Expectatives per al 2019

De cara a l'edició de l'any 2019 els organitzadors parlen de molt bones expectatives. Durant els tres dies d'aquesta quarta edició han sigut moltes les consultes de possibles nous expositors que veuen en Home Textiles Premium una fira ja consolidada que suposa un impuls per tal d'obrir noves vies de negoci en nous mercats internacionals.