El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

2 anys de cultura i art a l’IVAM CADA Alcoi

Inauguració de l'exposició “Disseny valencià (2009-2019. Productes per a un món global” / Foto: Ajuntament d'Alcoi

En el més i mig que va estar obert en 2018 es registraren 1.781 visites, a 2019 es va atendre a 25.000 i en 2020 a pesar de les mesures de seguretat i a haver estat tancat durant dos mesos s'han rebut 7.600 visites.

Després de dos anys de la seua inauguració l’IVAM CADA Alcoi ha rebut quasi 35.000 visites en les 142 activitats que ha preparat al llarg d’aquest temps. Un espai amb una gran varietat d’oferta cultural que està fent de la ciutat un lloc de referència.

El 16 de novembre de 2018 s’inaugurava l’IVAM CADA Alcoi, un espai on apropar als ciutadans la cultura i l’art de tota classe. Gestionat per l’Ajuntament d’Alcoi mitjançant un conveni amb la Fundación Mediterráneo i l’Institut Valencià d’Art Modern-IVAM de la Generalitat Valenciana, ha acollit prop de 35.000 visites des de la seua creació.


Aquest edifici històric ha acollit una gran varietat d’exposicions com “Filant idees, teixint art”, “La societat del rendiment” o la que podem gaudir des d’aquest setembre “Disseny valencià (2009-2019. Productes per a un món global”. L’IVAM CADA Alcoi també compta amb una sala de vídeo-art en la qual ara està l’exposició de José Piñero, “Disseny a la Taula” i en la que hem vist obres de molts artistes com ara: Damià Jordà, Solbes Arjona, Ana Esteve Reig o Anna Santamaria. A més aquest espai ha acollit THE WRONG, la Biennal Internacional d’Art Digital promoguda pel Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana.


El regidor de Cultura, Raül Llopis, es mostra satisfet amb el progrés que està tenint l’IVAM CADA Alcoi i declara que aquest serà un dels punts neuràlgics d’Alcoi com a capital cultural 2021. “Hem aconseguit tindre un centre d’art contemporani de referència a l’interior de la Comunitat, molta gent de fora d’Alcoi ha vingut a veure les diferents exposicions, hem oferit una programació de molta qualitat, al mateix temps que hem brindat un espai únic a artistes locals.”, ha explicat, Llopis.